Lehden tiellä kirjoja

Hyvät ystävät!

Se, että blogissa ei olla säröilty taikka se, että virolainen mustavalkoinen painomuste ei ole tuoksahtanut postiluukussasi, ei tarkoita sitä, etteikö säröläisten päässä ole sauhunnut. Viime vuoden viimeinen numero on siis edelleen työn alla.

No, myönnettäköön omasta puolestani, että olen viime kuukausina syventynyt erääseen Aregemia-nimiseen kirjaprojektiin, yhdessä erään toisen säröläisen kanssa – ja anteeksi tämä salamyhkäinen nimien mainitsemattomuus, olenhan taikauskoinen.

Ja varsin mieluisaa on ollut huomata, että esikois- ja kakkoskirjojen tekeminen on työllistänyt muitakin joukossamme; esikoisteoksia pulpahtanee kuukauden sisällä kahdelta säröläiseltä – ja anteeksi jälleen tämä salamyhkäisyys, olenhan edelleenkin taikauskovainen, sääntömme kieltävät paljastamasta työn alla olevien teosten tekijöiden nimiä. Puolen vuoden tai ainakin vuoden sisällä näitä esikoisia tai kakkosia ilmestynee vielä pari kolme lisää.

Joten kirjallinen energia on virrannut, ja hyvä niin, koska se on kauneinta energiaa, ja se on ainoa energia, joka erottaa apinan häkistään.

Muutakin on tapahtunut: toimituksemme muutto Taidetehtaasta Porvoon keskustan nk. Simolinin kiinteistöön on toteutumassa noin viikon päästä. Simolin on Suomen vanhimpia ellei peräti vanhin tavaratalo. Vanhan Porvoon kupeessa sijaitsevan kauniin, pyöreäkulmaisen rakennuksen tiloissa sijaitsevat nykyään mm. Brunbergin suklaapuoti, Alko ja Yleisradion aluestudiot.

Tulevasta konttoristamme on upea näkymä ylle vanhan kaupungin, tulkaahan piipahtamaan! Kaikille vieraille tai ainakin melkein kaikille vieraille tarjoamme maukasta teetä à la Thé Huone tai vaihtoehtoisesti Saludoa.

Muutakin puuhastelua on riittänyt: Särön runoklubi näyttää viimeinkin puskevan kohti materialisoitumistaan – seuraa blogia tai Kiiltomatoa, niin tiedät missä mennään.

Ja kyllä se iltasatunumerokin sinne käsiisi jalkoihisi sujahtaa, riippuen luukun sijoittelusta.

Lopuksi nöyrä pyyntö Särön harvojen tilaajien pienelle vähemmistölle: maksakaa laskunne jos haluatte tilauksenne jatkuvan! Meillä on tällä hetkellä saamattomia tilausmaksuja kahdeksansadan euron edestä, mikä on aikamoinen lovi budjetissamme. Vaikka se pahalta tuntuukin, tilauksen keskeyttämisestä saa ilmoittaa!

Kauniita talvikelejä & piristäviä kevätleikkejä toivovat Mark ja Särö