Välitila

Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särön toimitilan yhteydessä sijaitseva Välitila on Särön kirjakauppa ja kulttuuritapahtumapaikka Helsingin Kalliossa. Ulkopuoliset toimijat, kuten pienkustantamot ja luovan alan yhdistykset, voivat alivuokrata tilan edullisesti käyttöönsä arki-iltaisin ja viikonloppuisin esimerkiksi pop-up-myyntiä, tapahtumia, kursseja tai kokouksia varten. Berliiniläistyyppinen, intiimi tila sopii kokouksiin noin 10 hengelle ja tapahtumiin noin 20 hengelle.

Välitilassa toimii satunnaisesti Särön kivijalkakauppa, jossa myydään Särön irtonumeroita, Säröttären kirjoja ja Blank Berlin Books –muistikirjoja. Lisäksi kaupassa on pieni antikvariaattiosasto. Myös pienkustantajat ovat tervetulleita myymään paikan päälle omia kirjojaan (sovittava erikseen).

Välitilaan on sisäänkäynti suoraan kadulta. Toinen sisäänkäynti toimiston puolella on talon porraskäytävässä. Tilassa on myös WC ja keittonurkkaus.

Yhteydet: Raitiovaunut nro 1, 3, 8 ja 9 sekä useat eri bussilinjat pysähtyvät lähellä. Sörnäisten metroasema on kuuden minuutin kävelymatkan päässä. Pysäköinti lastauksen ja purkamisen ajaksi on mahdollista kadulla Välitilan edessä.

Alivuokraushinnasto: Arki-ilta (klo 16–22): 80–160 euroa + alv. Viikonloppu (pe–su): 250 euroa + alv. Lyhyemmistä ajanjaksoista on mahdollista sopia erikseen.

Sijainti: Helsinginkatu 17 B, 00500 Helsinki. Välitilan vieressä on Alko, ja lähellä useita lounasravintoloita, baareja ja ruokakauppoja (Sale, Kurvin ja Vallilan S-Marketit).