Kustantamo Särötär

Särötär ei kainostele!

Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särön vuonna 2021 perustama kustantamo julkaisee noin yhden kirjan vuodessa. Emme toistaiseksi ota uusia käsikirjoituksia vastaan.

Tulossa syksyllä 2022:

Olga Tokarczuk: Gra na wielu bębenkach (suomenkielinen nimi ei vielä varmistunut). Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Novellikokoelma.

Julkaistut teokset:

Koronan kääntöpuoli. Kirjoituksia politiikan johdonmukaisuudesta, median suhteellisuudentajusta ja hyvien ihmisten näytelmästä pandemian aikana. Ilmestynyt 2021. Tietoteos. 216 sivua. Osta verkkokaupasta.

Koronan kääntöpuoli tarjoaa neljä kriittistä, suhteuttavaa näkökulmaa koronaviruspandemiaan liittyvään yhteiskunnalliseen keskusteluun, uutisointiin, maskien käyttöön sekä sulkutoimenpiteisiin Suomessa ja Saksassa. Poikkeusaikaa määrittäneelle mustavalkoiselle keskusteluilmapiirille ja leimakirveiden heiluttamiselle on vaihtoehto: näyttöön ja tutkimustietoon perustuva argumentointi ja eri väestöryhmät huomioon ottava eettinen pohdinta.

Kirjoittajat ovat merikapteeni ja toimittaja Mikko Heikkilä, päätoimittaja Mark Mallon, infektioepidemiologiaan perehtynyt eläinlääketieteen tohtori Merja Rantala, kirjailija Venla Saalo sekä mikrobiologisen diagnostiikan johtotehtävissä työskentelevä dosentti Leena Valmu.