Särö

on kulttuurin marginaaliin ja ajatusten ytimeen pureutuva kirjallisuus- ja kulttuurilehti paperilla ja verkossa.

Uusimmat jutut

Tuhoisaa toiseuttamista luokkahuoneessa

Iida Rauman romaani Hävitys (2022, Siltala) on kuvaus rakenteellisesta väkivallasta, joka kohdistuu lapsiin, mutta läpäisee koko yhteiskunnan ja ulottuu aina kieleen saakka, kirjoittavat sosiologian tutkija Mari Kuukkanen ja filosofian tutkija Jaakko Vuori.

Qatarin MM-kisanäyttämön kiillotetut kulissit

Syksyllä 2022 Qatarissa pidettävät jalkapallon miesten MM-kilpailut ovat jo maksaneet tuhansien vierastyöläisten hengen. Välinpitämättömyys eettisyyden suhteen sekä äärimmäisen digivalvonnan ja sensuurin varassa toimiva turvallisuuskoneisto osoittavat, että MM-kilpailut ovat Qatarille urheiluhengen edistämisen sijaan ihanteellinen keino houkutella maahan kansainvälisiä sijoittajia.

Kaupunkitutkijat Sami Kolamo ja Jani Vuolteenaho tutustuivat kilpailujärjestelyihin esiturnauksessa Dohassa. Kuvaan kuuluivat useat pakolliset mobiilisovellukset ja lyijykynäkielto.

Matka oppaaseen ja aikojen taa

Millaisena 1300-luvulta nykyaikaan sinkoutuneet munkit kokisivat Helsingin halki virtaavan Vantaanjoen haaran kaljakelluntoineen ja muine jumalattomine keksintöineen? Kirjailija Jouko Sirola ammentaa näkynsä Hanna Apajalahden uutuusteoksesta Vantaanjoki – tutkimusmatkailijan opas.

Tilaa Särö suoraan postiluukkuusi

Särön kestotilaushinta on 22 euroa vuodessa. Vuosikertaan kuuluu yksi yksöisnumero (noin 80 sivua) ja yksi tuplanumero (noin 160 sivua).

Uusimmat lehdet

Ota yhteyttä!

Yhteystiedot

Jos haluat tarjota Särölle tekstiäsi, tehdä osoitteenmuutoksen tai vaihtaa ajatuksia, lähetä meille viesti.