Onko Särö turistinähtävyys?

Tänään kävi hassu tapaus, kun lämmitin itselleni soppaa Särön konttorilla. Kummallinen kapistus, joka normaalisti makaa mykkänä ja mustana pöydällä, alkoi soida. Hetken numeronäyttöä tuijotettuani rohkenin kuitenkin vastata.

Soittaja puhui ulkomaalaisittain murtaen suomea ja kertoi olevansa turisti, joka on kavereineen tulossa Helsingistä Porvooseen. Hän halusi tietää, moneenko asti olemme auki. Seuraavaksi soittaja kysyi, että mikä tämä ”Saro” oikein on? Kuuliaisesti hän toisti jälkeeni: ”Kirjallisuus- ja kulttuurilehti”, hieman ehkä hämmentyneenä. Minä tietenkin koetin kertoa Taidetehtaasta, että täällä on Taidehalli ja Galleria Konsta, eli nähtävää kyllä löytyy. Ja onhan meillä ainakin näitä lehtiä.

***

Särön toimistolla ei varsinaisesti ole aukioloaikoja, mutta aina saa tulla koputtelemaan, ihmettelemään ja juttelemaan, jos joku vaikka olisi paikalla. Toimisto sijaitsee Porvoon Taidetehtaalla, toisessa kerroksessa (Kokonniementie 6). Eteläsivun ovesta pääsee sisään Taidehallin ja Konstan aukioloaikoina tisu klo 1016.

Ja se ”musta kapistus” on Särön toimiston puhelin, jonka numero on 044 363 3654. Jos haluaa varmistaa, että soitamme takaisin, kannattaa laittaa tekstiviesti.

Tervetulleeksi toivottaa

Sanna

ps. nyt olisi hyvä laittaa kuva, mutta kun en osaa.

pps. Mutta tuohon yläbanneriin sentään sain jotakin. Mitäs sanotte, onko jatkotoiveita?