Sammaloitumista ja sanomaa

Sanna Saastamoinen & kuva Heikki Kekki:

Yllä olevaan kuvaan törmäsin Heikki Kekin sivuilla, joilla pääsee myös seuraamaan surullisen kuuluisan Taidetehtaan uusimpia kehitysvaiheita. Heikki aloitti Särössä tänä syksynä toimistonhoitajan tehtävät ja hän on myös vastuussa Särön nettisivuista.

Liikennemerkki tosiaan näyttää jokseenkin historialliselta. Mutta sammalen ja jäkälän muodostama pinta on myös kaunis. Kun näin tämän kuvan, tuli mieleeni sammalgraffiti, tuo luonnonmukainen tapa jättää sanomansa kasvamaan. Sammalgraffiti syntyy esimerkiksi sammalesta, piimästä, oluesta ja sokerista tehosekoittimessa pyöräyttäen. Tuota biomaalia sitten voi levittää pensselillä. (Täältä löytyy tarkempi ohje.)

HUOM: Tietenkin sammalgraffitienkin tekemiseen tarvitaan lupa rakennuksen omistajalta.  Sammalet eivät kuulu jokamiehenoikeuden piiriin, joten maanomistajalta pitää pyytää lupa keräämiseen.  Täytyy olla myös tarkkana ettei koske uhanalaisiin sammallajeihin. Sammalgraffiteja ja muita katutaidemuotoja käsitellään enemmän  Uusi musta -blogissa.