Särö sinkoaa lahden yli

Näinä hetkinä (klo 17.15) usean kuukauden urakka kokee helpottavan käänteen: Metsä-Särö siirtyy meren yli (tai läpi?) kohti Tallinnan Kirjapainoa. Painossa sanottiin, että hyvässä lykyssä lehti ehtii Faces-tapahtumaan Billnäsiin 1.8. mennessä. Sattumoisin Billnäsissä on Helena Junttilan näyttely — Junttila on myös tämän numeron kansikuvataiteilija. Parempaa kuvitusta emme olisi voineet saada.

Tässä numerossa on paljon asiaa kirjoittamista ja julkaisemisesta; kirjoittajina mm. Juha-Pekka Koskinen, joka artikkelissa Kirjailija jota ei ollut olemassakaan sanoo seuraavaa:

”Siitä huolimatta, että kirjailijalla olisi kova itseluottamus ja usko omiin kykyihinsä, hänen ei kannata kavahtaa ateljeekriitikkoja ja esilukijoita. Ne asiat, jotka ovat alitajuisesti vaivanneet kirjailijaa, saavat usein sanallisen muodon ulkopuolisen lukijan kritiikeissä.”

Editoinnin tärkeyttä pohditaan myös Ilkeä Guru Kopeloin artikkelissa Hymyilevä pilotti, punainen lehdistö. Kyytiä saavat erityisesti palvelukustantamot.

Kolmen vuorokauden tauoton oleskelu Taidetehtaalla päättyy kohta, kun hyppään veteen Kokonniemen maauimalaan. Siinä saavat kyytiä vuorostaan editointihiet.

Mark