Särön lehden, residenssin ja kirjoittajakoulutuksen väliaikakuulumisia

Mark Mallon:

Pientä väliaikatietoa Särö-lehdestä ja Särön muista projekteista:

Sarjakuvasärön artikkelit ja kritiikit on kasassa, sarjakuvat ja runoilijat on valittu (he ovat Satu Bäckmand ja Tuomas Kerätär), mutta editointi, kuvitus ja taitto on vielä kesken. Olemme itse asettaneet painodeadlineksi 4.4. Tiukkaa tekee.

Pääsiäinen menee meillä joka tapauksessa työn merkeissä, kun Särön Berliinin residenssi kolkuttelee ovella. Huhtikuun neljäntenä delegaatiomme matkustaa Berliiniin, ja yhdeksän päivää kestävän matkamme aikana meidän pitäisi valita residenssi ja tehdä vuokrasopimus. Residenssin yhteistyöosapuolia (suomalaisia kirjailija- ja taiteilijajärjestöjä) on löytynyt sen verran, että toiminnan ylläpitäminen on taloudellisesti mahdollista. Ainoa vaikeus tällä hetkellä on käynnistäminen. Tilan remonttiin, sisustukseen ja takuuvuokriin tarvitsemme muutaman tuhannen euroa. Valtion residenssiavustusta emme saaneet, joten pitänee kokeilla yksityisiltä markkinoilta, josko joku lähtisi sponsoriksi.

Särön kirjoittajakoulutus on tällä hetkellä jäissä. Mutta jos kohtalo suo ja tuulet ovat myötäisiä, tulevana syksynä saattaa käynnistyä ruotsin- ja suomenkielinen tekstihautomo-tyyppinen puolitoistavuotinen superkurssi. Järjestäjinä tulisivat olemaan Borgå Folkakademi ja Särö. Jos tämä ei toteudu, toivottavasti saamme ainakin pienimuotoisen ateljeekritiikkipalvelun aikaiseksi. Edellisen tekstihautomon jäljiltä Suomen katuja ja soiden reunoja kun näyttää käyskentelevän hylätyn oloisia kirjailija-alun poloisia.