Syksyn Särö etsii tajuntaa, stimulanttia, muusaa ja iltasatua

Kesäistä Metsä-Säröä odotellessa tiedote seuraavasta numerosta — joka on tupla.

Syksyn Suursärössä kaksi teemaa:
Taiteilijan tajunta ja iltasatu

Teema 1: Taiteilijan tajunta. Inspiraatio, meditaatio, muusa ja stimulantit. Pohdintaa ideoiden synnystä, joogasta, urheilusta ja kemikaaleista. Miksi yksi runoilija käyttää alkoholia runon luonnin alkuvaiheessa, mutta vaatii työstövaiheessa selväpäisyyttä ja hiljaisuutta, ja toinen toimii päinvastoin? Miksi prosaisti ei näe tarinan kaarta ollessaan humalassa, mutta juopotellessaan haluaa selvittää keskeneräistä kertomustaan kapakkayleisölle? Onko stimulanttien käyttö nykytaiteilijoiden keskuudessa häpeän vai kehuskelun aihe? Miksi pitäisi sytyttää tupakka inspiraation aallonharjalla? Olisiko surrealismi nähnyt päivänvaloa ilman huumeita? Pystyykö sattumanvaraisen ja tahdonalaisen kuvaston lähteet erottamaan toisistaan? Syntyvätkö visiot pään sisä- vai ulkopuolella? Mikä vaikutus muusan luonteella on teoksen lopputulokseen, tai muusan katoamisella fyysisestä elinpiiristä? Tuleeko joogaamalla tai urheilemalla paremmaksi kirjailijaksi? Aiheen tiimoilta julkaistaan haastatteluja, esseitä, artikkeleita, kuvia, runoja ja kenties novellejakin.

Teema 2: Iltasatu. Särö julkaisee lukijoiden rauhoittamiseksi satuja, jotka on tarkoitettu iltaisin ääneen luettaviksi. Satuja haetaan kirjoituskilpailulla, jonka säännöt ja palkinnot ilmoitetaan tuonnempana Kiiltomadon ja Särön sivuilla. Varmana sääntönä pidettäköön, että satujen tulee olla kerronnallisia ja jännitteellisiä, ja että niillä tulee olla tasapainottava vaikutus. Niiden tulee soveltua luettaviksi sekä lapsille että aikuisille. Maksimipituus on noin 10000 merkkiä välillyönteineen. Kaikista julkaistuista saduista maksetaan 70 euron julkaisupalkkio.

======
Lisäksi: Haussa jälleen Uuden Itämaan Nouseva novellisti, runoilija ja kansikuvataiteilija.

======
Tuplasärön laajuus on 130-160 sivua. Deadline 12.9.2008. Numero ilmestyy marraskuussa.

======
Lähetä juttuideat ja haastatteluvinkit toimitukselle hyvissä ajoin ennen deadlinea! Valmiin aineiston jättöpäivä 12.9.2008.

======
Lisätiedot: tai Mark Mallon, puh. 041 535 6065.

======
Muistathan, että Uuden Itämaan kirjallisuus- ja kulttuurilehti Särön vuosikerta maksaa vaivaiset 20 euroa — ja että yksittäisnumeroita voi tilata postimaksutta.

Lausuttakoon tässä yhteydessä kiitokset Särön lukijoille, tukijoille, tilaajille ja aineiston tarjoajille — ja muistatathan sinäkin, joka et mainittuihin joukkioihin kuulu, että Särö valaisee halkeamaa tajunnassasi.

======
Tiedoksi aineiston lähettäjälle: Toimitus kuittaa aineiston vastaanotetuksi parin viikon sisällä. Jos kuittausta ei tule, otathan uudestaan yhteyttä. Ja olethan kärsivällinen julkaisupäätösten kanssa — lopullinen kokoonpano tehdään viime tingassa ennen lehden painamista — siis huomattavasti jälkeen virallisen deadlinen. Jos syystä tai toisesta haluat saada väliaikatietoa aineistosi kohtalosta, ota kaikin mokomin yhteyttä toimitukseen. Aineisto lähetetään osoitteeseen tai Särö, toimitus, Kokonniementie 6, 06100 Porvoo. Lähetettyä aineistoa ei palauteta ellei asiasta ole etukäteen sovittu.

======
www.sarolehti.net