Särö 23–24 / Ihminen ja kone

14,00 

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 1031 Osasto:

Kuvaus

Särön tuplanumeron visionäärisessä käsittelyssä ovat ihmisen ja koneen suhteen ikuisuuskysymykset. Mekaanisen taikuuden historia ulottuu ihmiskunnan muinaisuuteen, mutta mihin kykenee nykyajan runoileva tekoäly? Lue myös, mikä nopeuttaa koneiden kuolemaa ja mikä moottoripyöräilyssä lumoaa. Haastateltavana runoilija Kari Aronpuro, muusikkoesittelyssä Esa Kotilainen. Klassikkosuomennoksina Otto Wittin science fictionia ja Thomas Pynchonin ennen suomentamaton kaukonäköinen essee “Onko ok olla luddiitti?”. Tarjolla myös kirja-arvosteluja, runoja sekä novelleja koneiden ja ihmisten maailmasta.

Toimitustyöryhmä: Jani Vuolteenaho (vieraileva päätoimittaja), Mark Mallon ja Sanna Saastamoinen.

Mukana Särössä nro 23–24 lisäksi Risto Ahti, Kimmo Alho, Kari Aronpuro, Anni Arffman, Samuli Björninen, P. O. Eticus-Apparatus, Robert Fitterman, Silvia Hosseini, Paula Hotti, Jantso Jokelin, Seija Kerttula, Esa Kotilainen, Timo P. Kylmälä, Eveliina Laurila, Tiina Lifländer, V. S. Luoma-aho, Sanna Mansikkaniemi, Marissa Mehr, Mona Moisala, Thomas Pynchon, Simon Rodia, Venla Saalo, Viljami Salmela, Emma Salo, Jukka Toivanen, Otto Witt ja A.W. Yrjänä.

“Kone on rikki silloin, kun se ei toimi niin kuin pitää. Ihminen on ehjä vain silloin, kun hän ei toimi niin kuin pitää.”
– runoilija Risto Ahti

  • Ilmestynyt toukokuussa 2014.
  • 128 sivua.