Ajan hermolla Kvarnuddenissa

Veera Antsalo:

Kuva: Asta Ikonen

Osallistuin heinäkuussa Porvoon kansalaisopiston ja Särö ry:n järjestämään Kirjoittamisen kesätyöpajaan Pernajan Kvarnuddenissa. Vetäjinä toimivat Mark Mallon ja Jouko Sirola ja meitä kurssilaisia oli muutamien peruutusten jälkeen 11.

Kuva: Veera Antsalo

Kurssin teemana oli ajankohtaisuus ja ajan hermolla oleminen. Ennakkotehtäväksi saimme kirjoittaa runollisesti tai proosallisesti tai esseen muodossa jostain aiheesta, joka oli mielestämme ajan hermolla. Koska emme saaneet tarkennusta tehtävään, se muodostui yllättävän haastavaksi. Suurin osa viikonlopusta kului ennakkotehtävien käsittelyyn, sen lisäksi Mark antoi meille muutaman assosiaatiotehtävän.

Kuva: Veera Antsalo
Kuva: Veera Antsalo

Viikonlopusta muodostui kaikkineen erittäin keskusteluntäyteinen ja antoisa. Idyllinen Kvarnudden tarjosi kurssillemme viihtyisät puitteet, joista vähiten viihtyisä ei suinkaan ollut hirsinen päärakennus, jossa oppitunnit pidettiin; mikä ihana viileys sisällä vallitsikaan heinäkuun paahtavilla helteillä!

Kuva: Ritva Liljankoski
Kuva: Ritva Liljankoski

Lopuksi jouduimme toteamaan, että vähintään yksi lisäpäivä olisi tarvittu näin intensiiviseen ajan hermon metsästykseen. Mutta aikaahan ei koskaan ole riittävästi – vaikka kurssi olisi kestänyt yhden päivän pidempään, lopputunnelmana olisi silti varmaan ollut ajan loppuminen kesken.

Onneksi kurssille on luvassa jatkoaika lokakuussa, Porvoon kansalaisopistolla. Suuri kiitos kurssilaisille ja opettajille hienosta viikonlopusta!