Manifestikilpailun voittaja

särötiedote:

Manifestikilpailun voitti Juha Rautio!

Elävän Kirjallisuuden Yhdistys – ELKI ry ja Vastedes ry järjestivät ajalla 9.10.2009-4.1.2010 kaikille avoimen Manifestikirjoituskilpailun. Kilpailuun osallistui yli 40 erilaista työtä, jotka vaihtelivat aina poliittisesti määrätietoisista purkauksista outoudellaan hämmentäviin julistuksiin. Kirjoituskilpailun sato oli esillä Elävän Kirjallisuuden Festivaaleilla lauantaina 13.2.2010 Työväenmuseo Werstaalla, joilla myös sadon parhaimmisto palkittiin ja luettiin ääneen.

Historian ensimmäisen manifestikirjoituskilpailun voitti tamperelainen Juha Rautio työllään ”Minut on koulutettu tappamaan”. Juha Rautio palkittiin 100 euron suuruisella stipendillä ja ikiomalla megafonilla.

“Raution manifesti oli ehdottomasti kilpailun ammattitaitoisin ja tyylikkäin työ, jossa rytmi ja toisto yhdistyivät oivaltavalla tavalla ‘kaikki käy’ -asenteen pakottavaan epätoivoon”, toteaa kilpailuraadin puheenjohtaja Mikko Mankinen.

Kilpailun raadissa toimivat alan taitajat J.K. Ihalainen, Päivi Mehtonen, Rosa Meriläinen ja Antti Salminen sekä ELKIn puolesta puheenjohtaja Mankisen lisäksi Joni Lanki ja Saara Wahlman. Voittaneet manifestit julkaistaan Kirjallisuus- ja kulttuurilehti Kirjon seuraavassa numerossa.

Särö onnittelee Rautiota voiton johdosta, ja muistelee, että sama tyyppi on joskus ollut avustajamme, ja lisäksi hän on esiintynyt Porvoon Taidetehtaan Säröklubin runoillassa viime talven ainoana lumimyrskyisänä yönä.

Lue koko tiedote ELKI ry:n sivulta.