Nerous-Särö painossa!

Mark Mallon:

Terveiset aamuöisestä Porvoosta! Parin kuukauden urakka, Nerous-Särön kokoaminen, taittaminen, viilailu, kuvittaminen ja leikkaaminen ja liimaminen on viimein saatu päätökseen. Tammikuun puolessavälissä ilmestyvä numero, jonka virallinen teema on Kritiikkiä ja neroutta, sisältää edelliseen Särö-tuotantoon nähden ainakin pari merkittävähköä uudistusta.

Ensinnäkin, lehden sisällä on ensimmäistä kertaa värisivuja, 16 sivun verran, jotka uusi ilmoitusmyyjämme Kirsti Karhu on kiitettävästi lähes puoliksi onnistunut myymään kustantajien ja muiden kulttuurialan organisaatioiden mainoksille. Kaikkihan me toki tiedämme, että mainokset ovat esseitä pursuavien kirjallisuuslehtien värikkäintä antia!

Toiseksi, Särössä on nyt viimeinkin pitkään kaivattu kritiikkiosasto, joka on heti alkuun, ensi-ilmestymisensä kunniaksi,  poikkeuksellisen laaja, 23-sivuinen. Kritiikkiosaston on koonnut Jyväskylän yliopistossa kirjoittamista opettava Risto Niemi-Pynttäri.

Savantismia, hulluuden olemusta, siiderikritiikkiä, musiikillista lahjakkuutta, kemijärveläisiä betonimiehiä ja alushousujen sisuksia tutkivien naisrunoilijoiden lomassa uusin Särö esittää sellaisenkin ihmeen kuin Risto Ahdin työn alla olevan Neron omaelämänkerran käyttämistä kuvituksena. Ahdin runojen visualisoinnista vastaa Sanna Saastamoinen.

Kaunokirjallista proosaa tarjoavat tällä kertaa  Saara Henriksson ja Teppo Paulasto. Henrikssonin novellin kuvituksena on käytetty Paula Aarnialan grafiikkaa. Runouden maailmaa edustavat Veera Antsalo, Tuukka Hämäläinen ja Talven Särö-runoilijaksi valittu Riikka Heinonen.

Mainittujen henkilöiden lisäksi numeron muita kirjoittajia ovat Matti Itkonen, Seija Kerttula, Anne Mölsä, Tiina Raevaara ja  Aleksis Salusjärvi. Kritiikkien kirjoittajat ovat Riikka Ala-Hakula, Mikko Keskinen, Risto Niemi-Pynttäri, Maaria Pääjärvi, Joonas Säntti, Olli-Pekka Tennilä, Riitta Vaismaa, Jani Vanhala ja Riikka Ylitalo.

Nerous-Särön ulkoasu on Ari Talvilan ja Sanna Saastamoisen käsialaa. Toimitussihteerinä ja tiedeosaston kokoajana oli jälleen Tiina Raevaara. Toimitustyöhön ja editointiin antoi aktiivisen panoksensa Anne Mölsä. Raskaisiin työstöurakoihin osallistui myös toimittajamme  Eija Mäkinen. Runot valitsi runovastaavamme Markku Aalto, allekirjoittaneen säestyksellä. Pilkunviilauksen hoiti Maija Väisänen. Laadukkaasta painotyöstä vastaa näinä hetkinä Tallinnan Kirjapaino. Numeron päätoimitti Mark Mallon, joka keksi lehdelle myös uuden sloganin.

Särö. Pieni lehti, tiheistä syistä.

Nähdään parin viikon päästä!