Särö etsii yhteistyökumppaneita Berliinin taidepajatoimintaan

Lehdistötiedote:

Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry perustaa Berliiniin yhteistyöskentelytilan kulttuurilehti Särön toimitukselle ja suomalaisille kirjoittajille ja tutkijoille. Tilasta on määrä muotoutua myös kohtaamispaikka saksalaisten kirjailijoiden ja muiden kulttuuri-ihmisten kanssa.
Yhteistyötilan perustaminen on osa Särön kansainvälistämis- ja tieteellistämishanketta, johon yhdistys on saanut apurahaa Suomen kultuurirahastolta.
Särön suunnitelmiin kuuluu myös ateljeetilojen perustaminen sekä kirjoitus- ja kuvituspajojen järjestäminen Berliinissä asuville ja siellä vieraileville suomalaisille sekä paikallisille ihmisille.
Särö etsii Berliinin työtila- ja pajahankkeisiin yhteistyökumppaneita suomalaisista yliopistoista ja taidealan kouluttajista. Kirjoitustila ja on määrä saada toimintaan kuluvan vuoden loppupuolella, taidepajat käynnistynevät vuoden 2012 kesällä.
Särö ry on jo reilun vuoden ajan ylläpitänyt yhteistyössä Kaakkois-Suomen ja Hämeen taidetoimikuntien sekä Suomen Kirjalijaliiton kanssa taiteilijaresidenssiä Berliinissä Weddingin kaupunginosassa.
Särö on vuonna 2006 Porvoossa ja Kotkassa perustettu kirjallisuus- ja kulttuurilehti, jossa on myös tieteellistä näkökulmaa. Lehden toimitukset sijaitsevat nykyään Helsingissä ja Berliinissä. Särön yhtenä tavoitteena on edistää uusien kirjoittaja- ja kuvataidekykyjen näkyvyyttä.
Lisätietoa: