Särö tukee vähävaraisten taiteilijoiden Keski-Euroopan residenssimatkoja ilmoitusmyyntituloilla

Residenssivierailut ja museokäynnit hyödyttävät taiteilijoita ja kirjailijoita työssään, mutta kun myynti ei elätä eikä apuraha juokse, museoihin saati maksullisiin ulkomaanmatkoihin ei ole varaa. Museot ovat useimmille kirjailijoille ja taiteilijoille kuitenkin välttämättömiä inspiraation lähteitä, ja residenssin tarjoama ympäristönvaihdos ja työrauha voivat edistää työskentelyä merkittävästi.

Särö ohjaa vastedes 40 prosenttia ilmoitusmyyntituloistaan hankkeeseen, jolla tuetaan vähävaraisten suomalaisten kirjailijoiden, suomentajien, graafikoiden, sarjakuvataiteilijoiden, typografien ja kuvataiteilijoiden vierailuja kahteen residenssiin itäisessä Keski-Euroopassa. Sekä uransa alussa olevia että kokeneempia tekijöitä voidaan tukea; kokeneisuutta tärkeämpää on ammattimainen suhtautuminen taiteen tekemiseen.

Puolan ja Saksan rajalla Frankfurtissa sijaitsevasta Oder-residenssistä ovat erinomaisten yhteyksien päässä muun muassa Berliinin ja Poznanin museot. Tsekin ja Saksan rajalla Eibaun kylässä sijaitsevasta Kirjastoresidenssistä pääsee puolestaan helposti esimerkiksi Prahan, Leipzigin ja Dresdenin museoihin. Residenssien vaikutuspiiristä löytyy yhteensä satoja museoita kolmessa eri maassa.

Taiteilijoille tarjotaan 2 ja 4 viikon residenssijaksoja 100 ja 200 euron hintaan sekä lisäksi 10 euron suuruista päivärahaa. Residenssipaikat laitetaan hakuun sitä mukaa kun ilmoitusmyyntitulot kerääntyvät Särölle. Vieraat voivat hakea kumman tahansa residenssin vapaita jaksoja.

Tuetuista residenssipaikoista tiedotetaan näillä sivuilla kevään mittaan, ja niitä voi tiedustella myös sähköpostitse: .

Residenssiin valittujen henkilöiden on residenssimatkojen aikana myös mahdollisuus keskittyä varsinaiseen taiteelliseen työhönsä sekä solmia kontakteja keskieurooppalaisiin kulttuuritoimijoihin. Särö ry tarjoaa apuaan verkostoitumisessa.

Jos yrityksesi, yhdistyksesi tai säätiösi on kiinnostunut vähävaraisen taiteilijan tukemisesta ja haluaa saada samalla näkyvyyttä kulttuurilehden paperi- tai verkkosivuilla, ota yhteyttä Särön ilmoitusmyyjään: . Ilmoitushinnat (alkaen 45 euroa + alv) löytyvät mediakortista.

Toukokuun alussa ilmestyvän runouspainotteisen Särön aineistopäivä on 9.4.

Särö tarjoaa edullisen mainospaikan lehdessä, jonka lukijat ovat kulttuurin harrastajia ja tekijöitä. Yli 200 euron mainospaikan ostajat saavat banneripaikan kaupan päälle. Vähävaraisten taiteilijoiden Keski-Euroopan matkoja tukeneet yritykset mainitaan erikseen Särön verkkosivuilla, lehdessä, lehdistötiedotteissa ja sosiaalisen median kanavilla.

Tuetuista residenssipaikoista tiedotetaan näillä sivuilla kevään mittaan, ja niitä voi tiedustella myös sähköpostitse: .