Särössä paikka kulttuurituottajalle

Tuo bisnesmaailman pilkahdus Säröön. Myös sanallinen tai visuaalinen osaamisesi kiinnostaa.

Särö ry etsii joukkoonsa kulttuurituottajaa. Tuottajan tehtäviin kuuluu muun muassa taloussuunnittelu, markkinointi, kulttuuritapahtumien suunnittelu ja toteuttaminen, ilmoitusmyynti, verkoston luominen, tulevaisuuden skenarointi, toimittajien ja taiteilijoiden viihdyttäminen, varainhankinta, kaikenlainen byrokratia, toimitustyö ja tiedottaminen – nämä kaikki tai vain osa tehtävistä.

Särö ei maksa työstä palkkaa (korkeintaan provisiopohjalta), joten työ on suositeltavaa lähinnä alan harjoittelijalle tai työttömälle, jolla on oikeus palkkatukeen. Edellytämme kiinnostusta kulttuuriin ja taiteeseen mutta erityisesti rahaan, sekä kykyä itsenäiseen ajatteluun. Kokemus kulttuurityöstä ja näkemys bisnesmaailmaan on eduksi. Toivomme hyvää suomen kielen kirjoitustaitoa. Englannin, venäjän, saksan, ruotsin ja saamen kielen suullisesta ja kirjallisesta taidosta on pelkästään hyötyä. Vaadimme tuottajaltamme säännöllistä ja kunnollista elämäntyyliä, mutta arvostamme myös kiinnostusta kokeilla jotain muuta.

Pitkähkön palkattoman kauden jälkeen tuottaja voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että hänen työnsä muuttuu palkalliseksi ja pitkäaikaiseksi. Sitoutuneisuus Säröön on molemminpuolinen etu. Särön tulevaisuus voi olla tuottajan käsissä, joten kunniahimoisa tuottaja saa Särön muilta onnellisilta orjilta suurta kunnioitusta osakseen, mahdollisesti jopa aamukahvit työpöydälle ojennettuina. Joka aamu, jopa seitsemänä päivänä viikossa.

Särö ry on vuonna 2005 perustettu kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys, joka julkaisee Särö-lehteä ja järjestää kirjoittajakoulutusta sekä runotapahtumia. Särön toimisto sijaitsee Porvoon vanhassa kaupungissa. Toimituksessa ja yhdistyksen muissa tehtävissä työskentelee aktiivisesti mutta enemmän tai vähemmän satunnaisesti kymmenisen ihmistä. Verkostoomme kuuluu tuhat kulttuurialan ihmistä ja yhteisöä.

Työ alkaa kuluvana kesänä (2009) tai tulevana syksynä ja päättyy erikseen sovittavana ajankohtana. Päivittäinen työaika vaihtelee tilanteen mukaan, ja se joustaa työntekijän omien toiveiden mukaisesti. Työn suorituspaikka on Porvoo, mutta osa tehtävistä voidaan hoitaa myös etäältä.

Jos paikka Särössä kiinnostaa, ota yhteys: puh. 041 535 6065 (Mark Mallon) tai sarolehti(at)gmail(piste)com. Ps: Harjoittelupaikkoja saattaa löytyä myös graafiselle suunnittelijalle, journalistiikan opiskelijalle tai kirjallisuusihmiselle.