Seitsemän hyvää syytä lukea Mehis Heinsaarin Epätavallinen ja uhkaava luonto

Veera Antsalo:

Mehis Heinsaar: Epätavallinen ja uhkaava luonto (Absurdia, 2011), suomentanut Hannu Oittinen

Alkuteos: Ebatavaline ja ähvardav loodus ( Menu Kirjastus, 2010)

1.  Kirjassa on Priit Pärnin vivahteikas kuvitus, se on graafisesti hieno, ja siinä on värisivuja!

2.  Kirjassa on 28 toinen toistaan heinsaarilaisempaa tarinaa, huikeaa virolaista absurdia kirjallisuutta 151 sivun verran.

3. Saat tietää mitä tapahtuu kun virolainen pienasuntojen suunnittelija muuttuu torstaiaamuna ketuksi. Juoko hän muodonmuutoksensa keskellä maitokahvinsa loppuun, jättääkö hän sen kesken, vai kaataako hän peräti toisen kupillisen kahvia itselleen?

4. Saat tietää mihin haukottelu voi johtaa, jos jaksat lukea tarpeeksi keskittyneesti. Voit verrata kirjassa esitettyjä haukottelun seurauksia omiin kokemuksiisi.

5. Voit vain hämmästellä (ja hämmästely on hyvä olotila) kuinka monta Bernardia epäröivään Bernardiin mahtuu ja kysyä oikeutetun kysymyksen: “mikä Bernardeista on se oikea, se todellisin? Se Bernardien Bernard.”

6. Saat tietää – jos vain edelleen jaksat lukea keskittyneesti ja haukottelematta, mutta sen ei pitäisi olla ongelma – mistä Ants Vähejaus sai lentolipun Kalabriaan ja käyttikö hän sen. Ja jos käytti, niin millä tavoin hän lähestyi lentokonetta.

7. Saat tilaisuuden pohtia: mitä itse olisit tehnyt vastaavassa tilanteessa, olisitko astunut Kalabrian koneeseen?

7. (Vaihtoehtoinen 7. syy) Saat tietää monta tarttolaista kadunnimeä, mutta et välttämättä sitä, ovatko ne todellisia kadunnimiä.