Tampere kutsuu: Manifestikirjoituskilpailu!

Jos toivot, että löytämääsi tosiasiansäännöstöä tahi muuta asiaa julistetaan tulevana talvena Tampereella, lue tämä:

ELKI ry ja Vastedes ry julistavat kaikille avoimen Manifestikirjoituskilpailun

Elävän Kirjallisuuden Yhdistys – ELKI ry julistaa kaikille avoimen Manifestikirjoituskilpailun ajalle 9.10.2009–4.1.2010. Yhteistyössä kirjoituskilpailun järjestämisessä on Vastedes ry. Manifesteja arvioidaan ensisijaisesti tekstuaalisin kriteerein, mutta visuaaliset keinotkaan eivät missään nimessä ole pannassa. Manifestin on mahduttava yhdelle alustalle (esim. A4 tai A3). Muita rajoittavia ohjeita ei anneta. Vaikuttavimmat manifestit palkitaan ja esitetään Elävän Kirjallisuuden Festivaaleilla 13.2.2010 Työväenmuseo Werstaalla.

Lisää kilpailusta toistaiseksi ainakin Särön blogissa, kohtapuolin myös ELKIn nettisivuilla. Kilpailuraadin puheenjohtaja Mikko Mankinen kertoo kilpailun taustoista seuraavaa:

Manifestikilpailu on ensimmäinen ELKIn järjestämä kirjoituskilpailu, eikä tähän siis mitenkään liity mitään perinnettä. Kilpailun motivoinnin voi sanoa lähtevän ennemminkin itse manifesti-tekstilajista, jossa törmäävät kiinnostavalla tavalla välitön yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen, kokeileva ja kielikriittinen kirjoittamistraditio sekä (etenkin kun osallistujia ohjeistetaan lyhyyteen) runollista tiiviyttä lähestyvä ilmaisu. Tällaisena manifesti sopii ELKIn päämäärään tukea elävää kirjallisuutta, eli toisin sanoen korostaa kirjallisuuden osallistavaa ja avoimeen keskusteluun kannustavaa kykyä laitostumis- ja jämähtämistaipumuksen sijaan. Taustalla on siis yhdistykseen liittyviä motiiveja, vaikka idea lähtikin kaveripiirissä puhuttaessa sellaisista kirjoituskilpailuista, joihin itse tahtoisimme osallistua. Toivotaan, että kilpailuun osallistuu paljon rohkeita ja luovia tekstejä.