Tehtaan varjossa ujuteltu rahnaa, joo vai ei?

Porvoon politiikka näyttää nytkähtävän piirun verran kohti demokraattista päivänvaloa, kun Taidetehtaan sisäpiirikauppa-epäilykset kaivetaan myrkyntuoksuista perustuksistaan. Vai onko se muka hyväntuoksuista meininkiä, että kaupungin kaupoista hyötyvä yhtiö on mukana päättämässä kaupungin kaupoista?

Asiasta kolmanteen: Miksi Taidetehtaan remonttia rahoittanut opetusministeriö ei puutu tähän remontti-purku-remontti-piirileikkiin? Muistutukseksi, että ministeriö on rahoittanut sievoisilla summilla Tehtaan remonttia taiteilijoiden työskentelytiloiksi. Remontti valmistui pari vuotta sitten. Ja nyt, parin vuoden käytön jälkeen Tehdas aiotaan repiä sisuksistaan maan tasalle, tarkoituksena uudistaa rakennus sellaiseen käyttöön, joka merkittäviltä osin ei enää vastanne tarkoitusta, johon opm on rahat Tehdasta pyörittävälle säätiölle myöntänyt.

Onkohan ministeriö harkinnut rahojen perimistä takaisin valtiolle, enpä tuoda tiedä.

Mutta katsotaan kuin käy — lähikuukausina tai ehkä jopa tänään valtuusto päättää Tehtaan kohtalosta. Sivumennen sanottuna Särö ei ole enää kuviossa mukana, koska mehän muutimme jo helmikuussa joen toiselle puolelle kaupungin keskustaan, vailla poliittisia taikka taloudellisia vaikuttimia.