Koronan kääntöpuoli

Ale!

Alkuperäinen hinta oli: 19,90 €.Nykyinen hinta on: 11,90 €.

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 1045 Osasto:

Kuvaus

Koronan kääntöpuoli -artikkelikokoelma tarjoaa neljä kriittistä, suhteuttavaa ja taustoitettua näkökulmaa koronaviruspandemiaan liittyvään yhteiskunnalliseen keskusteluun, uutisointiin, maskien käyttöön sekä sulkutoimenpiteisiin Suomessa ja Saksassa. Aiheita käsitellään näyttöön ja tutkimustietoon nojautuen sekä eettisen pohdinnan kautta.

Teoksen kirjoittajat ovat merikapteeni ja toimittaja Mikko Heikkilä, Särön päätoimittaja Mark Mallon, infektioepidemiologiaan perehtynyt eläinlääketieteen tohtori Merja Rantala, kirjailija Venla Saalo sekä mikrobiologisen diagnostiikan johtotehtävissä työskentelevä dosentti Leena Valmu.

Leena Valmu kuvaa artikkelissaan, kuinka sulkutoimista aiheutuva masennus ja yksinäisyys heikentävät ihmisen vastustuskykyä. Merja Rantala osoittaa, että oireettomien ihmisten laajamittaisella maskien käytöllä on tieteellisen näytön suhteen hatarat perusteet.

Mikko Heikkilän mukaan jo maaliskuussa 2020 oli risteilyalusten tartuntatapausten perusteella viitteitä siitä, että koronaviruksen tartuntakuolleisuus on selvästi pienempi kuin oli pelätty. Saksassa asuvat Mark Mallon ja Venla Saalo paneutuvat siihen, millaisia yhteiskunnallisia, henkisiä ja sosiaalisia haittoja Saksan kovista sulkutoimista on aiheutunut; Saksan poliittisen johdon ja tutkimusinstituuttien välisestä vuotaneesta viestinvaihdosta selviää, kuinka kyseenalaisin keinoin rajoitustoimenpiteet ajettiin läpi.

Koronan kääntöpuoli on ensisijaisesti keskustelunavaus tilanteessa, jossa mustavalkoiselle keskusteluilmapiirille ja leimakirveille kaivataan kipeästi vaihtoehtoja.

*

“Koronan kääntöpuoli tarkastelee neljässä osassaan COVID-19-pandemiaa ja omaksuttua strategiaa eri kulmista. Ja hyvin tarkasteleekin. Kuten kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistykselle sopii, kieli on sujuvaa, sanonnat selkeitä ja tautologiaa vähän. Laajat lähdeluettelot ovat erinomainen lisäansio. […] Kirja on piristävää luettavaa henkilöille, joita Suomenkin tietyt strategiavalinnat ovat mietityttäneet.” – Heikki Peltola, Lääkärilehti, 48/2021.

“Teoksen artikkelit avaavat virkistävän erilaisia näkökulmia. […] Tekijät eivät kaihda herkkiäkään kysymyksiä. Millaiset motiivit ohjaavat toimintaa? Onko lääke joskus pahempi kuin tauti? Pitääkö kuolemat estää hinnalla millä hyvänsä? Saako valtio puuttua viestintään esimerkiksi mediaa tai hakukoneita ohjaamalla? Näistäkin pitää demokratiassa voida keskustella ilman, että tulee leimatuksi äärikerholaiseksi.” – Mikael Niku, Yliopisto-lehti, 7/21.

Tuotetiedot

  • Alaotsikko: Kirjoituksia politiikan johdonmukaisuudesta, median suhteellisuudentajusta ja hyvien ihmisten näytelmästä pandemian aikana.
  • Kustantaja: Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry
  • Julkaisija: Särötär
  • Ilmestynyt: 10.6.2021
  • Sivumäärä: 216
  • Kansi: Lasse Rantanen
  • Kieli: Suomi
  • ISBN: 978-952-69674-0-0

Särötär ei kainostele!

Särötär on kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särön vuonna 2021 perustama kustantamo, joka julkaisee kirjoja hyvin harvoin. Koronan kääntöpuoli on Säröttären ensimmäinen julkaisu.