Särö 3/09 / Kritiikkiä ja neroutta

6,00 

Tuotetunnus (SKU): 1051 Osasto:

Kuvaus

Särö on jälleen uudistunut, sillä lehti sisältää nyt ensimmäistä kertaa värisivuja, 16 sivun verran. Lisäksi Särössä on nyt viimeinkin pitkään kaivattu kritiikkiosasto, joka on heti alkuun, ensi-ilmestymisensä kunniaksi, poikkeuksellisen laaja, 23-sivuinen. Kritiikkiosaston on koonnut Jyväskylän yliopistossa kirjoittamista opettava Risto Niemi-Pynttäri.

Savantismia, hulluuden olemusta, siiderikritiikkiä, musiikillista lahjakkuutta, kemijärveläisiä betonimiehiä ja alushousujen sisuksia tutkivien naisrunoilijoiden lomassa uusin Särö esittää sellaisenkin ihmeen kuin Risto Ahdin työn alla olevan Neron omaelämänkerran käyttämistä kuvituksena. Ahdin runojen visualisoinnista vastaa Sanna Saastamoinen.

Kaunokirjallista proosaa tarjoavat tällä kertaa Saara Henriksson ja Teppo Paulasto. Henrikssonin novellin kuvituksena on käytetty Paula Aarnialan grafiikkaa. Runouden maailmaa edustavat Veera Antsalo, Tuukka Hämäläinen ja Talven Särö-runoilijaksi valittu Riikka Heinonen.

Mainittujen henkilöiden lisäksi numeron muita kirjoittajia ovat Matti Itkonen, Seija Kerttula, Anne Mölsä, Tiina Raevaara ja Aleksis Salusjärvi. Kritiikkien kirjoittajat ovat Riikka Ala-Hakula, Mikko Keskinen, Risto Niemi-Pynttäri, Maaria Pääjärvi, Joonas Säntti, Olli-Pekka Tennilä, Riitta Vaismaa, Jani Vanhala ja Riikka Ylitalo.

  • Ilmestynyt joulukuussa 2009.
  • 80 sivua.