Särö 38–39 / Henki ja hurmos

14,00 

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 1001 Osasto:

Kuvaus

Henki ja hurmos -tuplanumerossa käsitellään yliluonnollisuutta, esoteriaa, taikauskoa ja myyttejä kirjallisuuden, kuvataiteen ja eri tieteenalojen näkökulmista. Miten taiteilija ammentaa yliluonnollisesta?

Aiheina ovat muiden muassa filosofi-suutari Jakob Böhmen luonnonfilosofia ja vaikutus saksalaisen romantiikan ajan kirjallisuuteen, uusshamanismi Venäjällä, Viroon osuneen Kaalin meteoriitin synnyttämät myytit Euroopassa, vihamielisten klovnien historia sekä kirjailijan yliluonnolliset kokemukset. Numeron runoilija on Ritva Hokka-Ahti.

Haastattelussa Tattarisuon tapauksesta sarjakuvaa tekevä Amanda Vähämäki, Goethen Väriopin didaktisen osan suomentaja Pirkko Holmberg sekä Berliinissä asuva sisilialaissyntyinen valokuvataiteilija Valentina Murabito.

Kritiikkiosaston painopiste on tällä kertaa tietoteoksissa.

· Ilmestynyt tammikuussa 2020.

· 160 sivua (tuplanumero).

Mikä on Särö?

Särö on vuonna 2006 perustettu kahdesti vuodessa ilmestyvä kirjallisuuspainotteinen kulttuurilehti, jonka tärkeänä missiona on löytää uusia runoilija- ja prosaistikykyjä. Särössä julkaistaan kulttuuri- ja muuta elämää pohtivia ja analysoivia esseitä ja artikkeleita. Kuvataide ja ylipäätänsä visuaalisuus on Särölle yhtä tärkeää kuin teksti. Vuodesta 2008 Särössä on ollut myös tiedeosasto.