Särö 40–41 / Alakulo

17,00 

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 1000 Osasto:

Kuvaus

Alakulo-Särön kansikuvataiteilijana on Virossa asuva suomalainen Mika Vesalahti. Kansien välissä käsitellään masennusta, vitkastelua ja alakuloa taiteen tekemisen ja kokemisen kannalta olennaisina, myös hyödyllisinä tekijöinä.

Kirjailijahaastattelussa esikoisteoksensa 50 vuotta sitten julkaissut Anita Konkka. Nobel-palkittu kirjailija Olga Tokarczuk pohtii laajassa esseessään Keski-Euroopan ja mielen suhdetta. Nykyrunoilijan asemaa nyky-Venäjällä analysoi kirjailija Vladimir Jermakov. Vastikään 70 vuotta täyttäneen Kai Niemisen runot ovat viestejä hänen edesmenneelle puolisolleen.

Numerossa ensiestradille nousevat Kallion ilmaisutaidon lukion opiskelija Deria Kurkan ja elokuvaopiskelija Maija Alander.

· Ilmestynyt heinäkuussa 2020.

· 128 sivua.

Mikä on Särö?

Särö on vuonna 2006 perustettu kahdesti vuodessa ilmestyvä kirjallisuuspainotteinen kulttuurilehti, jonka tärkeänä missiona on löytää uusia runoilija- ja prosaistikykyjä. Särössä julkaistaan kulttuuri- ja muuta elämää pohtivia ja analysoivia esseitä ja artikkeleita. Kuvataide ja ylipäätänsä visuaalisuus on Särölle yhtä tärkeää kuin teksti. Vuodesta 2008 Särössä on ollut myös tiedeosasto.