Villisika maistuu residenssiä etsiskellessä

Mark Mallon:

Jälleen kerran säröläisiä Berliinissä… Nyt vatsat ovat täynnä. Sanna ja minä söimme äsken Steakhouse San Diegossa villisikapihvit kermaherkkusienikastikkeella & paistetuilla perunoilla. Kaksipihvisen annoksen hinta oli 7,91 euroa. Helkkarin halpaa! Ja kulhollinen sekasalaattia maksoi puolitoista euroa. Steakhouse San Diego sijaitsee Karl Marx Alleella jylhässä mutta hieman rapistuneessa 1920-lukulaisessa kivitalossa. Viivasuoran kuusikaistaisen katu oli joskus nimeltään Hitler’s Allee, mikä jo kertoo jotain.

Proteiinit ovat tarpeen. Berliinissä kävelykilometrejä kerääntyy nimittäin puolikkaankin työpaikan aikana helposti parisenkymmentä. Varsinkin residenssitiloja etsiskellessä.

Siitä residenssistä: olemme päätymässä 4-5 huoneen asunnon sijasta kahteen erilliseen asuntoon, joiden yhteishuonemäärä on samat 4-5 huonetta. Etsintä keskittyy Weddingiin, siksi että siellä hinta- ja laatu kohtaavat kauneimmalla tavalla. Alue on eläväistä mutta siistiä (roskat siis kerätään kaduilta) ja yhteydet keskustaan ovat nopeita.

Kuukauden päästä, ehkä jo aikaisemmin, Särön Berliinin kirjailija- & taiteilijaresidenssi lienee toiminnassa.