Evoluutiota ja seksuaalisuutta, totta tosiaan.

Särön kesänumero, jonka teema alkaa vähitellen kiteytyä evoluution ja seksuaalisuuden ympärille, kuten toivoimmekin, tulee olemaan edellisiä Säröjä selkeästi ihmiskeskeisempi. Lähestymme aihepiiriä pitkälti henkilökuvien kautta. Tietenkin myös kaunokirjallisin ja visuaalisin keinoin.

Näkökulmiaan asian ytimeen ja toivottavasti hieman sivuunkin tulevat tarjoamaan esikoiskirjailija Marjo Heiskanen, kirjalija Maria Peura, latvialaissyntyinen, Suomessa asuva lastenkirjailija Maira Dobele, jolle äskettäin myönnettiin Latvian Annual Literature Award -palkinto, Sinikka Vuola (runoineen!), Tiina Raevaara evoluutio-ekskursiollaan, D.H. Lawrence mätänevine hedelmiin… loput jääköön toistaiseksi salaisuudeksi, ja onhan sisältö suurelta osin vielä valikoitumatta, varsinkin runous.

PS: Saamaamme palautetta totellen aiomme vähitellen julkaista Säröjen artikkeleita ja taiteellisiakin tekstejä myös nettisivuillamme, kunhan saamme kirjoittajilta luvat ja nettimestarilta hieman aikaa varastettua. Kaikkea ei netissä kyllä koskaan tulla näkemään.

Toivotan Särön ystäville hyvää viikonloppua!

(Mark)