Fiktion kirjoittamisen kurssi 27.6.–30.6.2024 Pyhtään Stockforsissa

Porvoon kansalaisopisto ja Särö järjestävät kesällä intensiivisen viikonloppukurssin, jossa kehitetään kirjoittamisen taitoa alitajuntaa ja sattumaa hyödyntäen. Ohjaajina toimivat Särön päätoimittaja, runoilija Mark Mallon ja kirjailija Jouko Sirola.

Edellisestä Särön järjestämästä kirjoittajakurssista on aikaa – nyt harvinaista herkkua on jälleen tarjolla!

Kaunokirjallisen proosan kurssilla kehitetään tiiviin, kokeellisen, fiktiivisen ja kommunikoivan kirjoittamisen taitoa alitajuntaa ja sattumaa hyödyntäen. Painotus on mielikuvituksessa sekä ympäristön ja ihmisten havainnointiin perustuvien tekstien tuottamisessa ja niiden käsittelyssä. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti fiktiivisen proosan tekijöille, mutta myös runouden kirjoittajat ovat tervetulleita.

Kurssille toivotaan kaikenikäisiä kirjoittajia, jotka haluavat kehittää kaunokirjallisen, tiiviin ja uusia suuntia etsivän kirjoittamisen taitoa, mahdollisesti julkaisemista ajatellen. Kaunokirjallisuuden perustuntemus ja aiempi kokemus fiktiivisen tekstin kirjoittamisesta on toivottavaa. Kurssille otetaan enintään 16 osallistujaa.

Opetuspäivien ohjelma muodostuu alustuksista, harjoituksista, ohjaajien ja osallistujien palautteista, keskusteluista ja ennen kaikkea kirjoittamisesta. Kurssilla voidaan käsitellä myös aiemmin kirjoitettuja, korkeintaan 8 sivun mittaisia kirjoituksia.

Stockforsin rosoinen tehdasmiljöö Kymijoen rannan tuntumassa tarjoaa hyvät mahdollisuudet paitsi kirjoittamiseen myös ulkoiluun ja uimiseen. Reilun tunnin automatkan päässä Helsingistä itään sijaitsevaan Stockforsiin on myös bussiyhteydet Helsingistä, Porvoosta, Loviisasta ja Kotkasta. Bussilla tulevat osallistujat voidaan noutaa Pyhtään liittymän (70) pysäkiltä.

Paikka: Stockfors, Harjuntie 111, Pyhtää (tulo julkisilla kulkuvälineillä tai omalla autolla).

Aika: to 27.6. klo 14.00 – su 30.6.2024 klo 14.00.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille Porvoon kansalaisopiston sivujen kautta viimeistään 31.5.2024.

Kurssin hinta: Ilman majoitusta ja aterioita 97 €. Majoitus ja ateriat (maksetaan erikseen myöh. annettavan ohjeen mukaisesti): 2 hh / hlö: 240 €, 1 hh / hlö: 330 €.

Ohjaajat: Runoilija, Särön päätoimittaja Mark Mallon sekä kirjailija Jouko Sirola.

Tiedustelut: / 041 535 6065.