Haluan Suomeen viikoittaisen yleisaikakauslehden

Mark Mallon:

Toisinaan tulee kaipailtua sellaista mitä ei ole. Jo pidempään on tuntunut siltä, että Suomessa on henkinen tilaus ellei peräti markkinarako uudenlaiselle julkaisulle.

Mielessäni on kerran viikossa ilmestyvä puoliajankohtainen yleisaikakauslehti, joka osaisi rakentavasti ja asiallisesti selostaa ja analysoida yhteiskunnallisia ilmiöitä, esitellä kulttuurin ja tieteen tapahtumia ja oivalluksia, kansanomaisesti mutta älykkäästi, tiukasti mutta puoluepoliittisesti sitoutumatta. Tai miksei sitoutuenkin.

Viikkojulkaisu saattaisi hyvinkin liukua jopa päivän puheenaiheiden aaltojen lomassa, jos ajatukset ovat syviä ja katse terävä. Maanantaisessa vallankaappausyrityksessä tai padon murtumisessa riittää pohdittavaa vielä perjantaina. Uudessa julkaisussa uutiset pidetään uutisina, henkilökuvat henkilökuvina, viihde viihteenä. Katugallupeilla ei korvata asiantuntijan ajatuksia. Asioiden tasapuolista tarkastelua ei jätetä miinusten ja plussien luettelemisen varaan. Jäätelötesteistä ei tehdä etusivun jättijuttuja.

Jotain uutta mediaamme tarvitaan, koska päivälehdet toteuttavat uutisoinnin ja analysoinnin tehtävää nykyään aiempaa huonommin, ikään kuin ne kuvittelisivat Radio Novan ja Suomi24 kaltaiset foorumit kilpailijoikseen.

Uudelle päivälehdelle tuskin on enää tilaa, mutta viikkolehdelle kenties.

Te työttömät toimittajat, kuvaajat, markkinointinerot, menkää perustamaan uusi järkevä viikkolehti!