Hyvää juhannusta — ja välttäkää uimista!

Särö toivottaa hyvää juhannusta kaikille ihmisille, tällä kertaa poikkeuksellisesti myös heille, jotka eivät ole Särön tilaajia. Edellisinä vuosinahan rajoitimme toivotuksemme ainoastaan verkostomme jäsenille. Mutta ajat muuttuvat kovemmiksi ja kauniimmiksi: hyvää Juhannusta toivotetaan nykyään jo periaatteessa kenelle tahansa.

Uutta on myös se, että toimituksemme pääsee tänä vuonna pienelle juhannuslomalle, nimittäin lampaita paimentamaan eräälle saarelle sisä-Savossa. Saari on siitä poikkeuksellinen, että se koostuu puoliksi hiekasta ja puoliksi ikiroudasta. Juhannuksena saarella tuulee aina rajusti puuskittain, jolloin hiekka lentää livohkaan ja paljastaa ikiroudan. Routa on kellertävän valkoista kuten useimmat lampaat — paitsi ne jotka ovat kellertävän mustia — joten paimenten tehtävänä on lähinnä vahtia, etteivät lampaat törmäile yllättäviin paikkoihin kohoaviin routalohkareisiin. Mutta tällä kertaa emme ainakaan valita loman puutetta — ihmettelemme vain, mitä lampaat syövät.

PS: pysykäähän te blogimme seuraajat valppaina myös juhannuksena ja käykää tunnin välein täällä tarkistamassa, onko uusia tärkeitä faktoja ilmestynyt tietämättömyyksien sameille pelloille, kuin peilimäisiä routapaaseja ikään. Moni fakta on nimittäin vanhentunut heti synnyttyään.

Joten käykäähän pistäytymässä, vaikka sitten katsomassa mitä lampaat syövät.
Vaikka olisi kuinka valoisaa. Tunnin välein.

Mark