“Juhlaillallinen Du Mort” voitti Särön sarjakuvakilpailun 2009

särötiedote:

Särön kaikkien aikojen ensimmäisen, vuonna 2009 julkistetun sarjakuvakilpailun voittajat on viimein valittu. Kilpailun voitti kirkkonummelainen Jussi Ropponen työllään “Juhlaillallinen Du Mort”. Toiselle sijalle pääsi tamperelainen Mikko Mustasaari sarjakuvallaan ”Pyhä hullu”. Kolmas sija jaettiin helsinkiläisen Marjukka Myllärniemen sarjakuvalle “Eväspöytäläiset” ja tamperelaisen Petri Hanninin sarjakuvalle ”Saari”.

Julkaisupalkkioina maksettava 700 euron palkintosumma jaettiin seuraavasti: voittajalle 300 euroa, kakkossijalaiselle 200 euroa ja kolmasijalaisille 100 euroa. Voittaja palkitaan lisäksi viiden päivän, täydenhoidon kuvataide- tai kirjoittajakurssilla Oriveden opistolla. Voittajien työt julkaistaan huhtikuussa ilmestyvässä Särön sarjakuvanumerossa.

Kunniamaininnan saivat Emmi Jormalainen sarjakuvallaan ”Klara” ja Tuomas Kärkkäinen työllään ”Mr. Finland”.

Kilpailun osallistujia oli yhteensä 22. Kilpailun taso oli keskimäärin hyvä, mutta voittaja erottui selkeästi joukosta. Tuomaristona toimi sarjakuvataiteilija Matti Hagelberg sekä Särön toimitus. Lisää aiheesta ja raadin perusteluja voi lukea tulevasta Säröstä, jonka kilpailuun osallistuneet saavat postitettuna kotiinsa. Särön järjestämän kilpailun yhteistyökumppaneita olivat Grafia ry ja Oriveden opisto. Särö kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita ja onnittelee voittajia!

Lisätietoa: sarolehti(at)gmail.com.