Kirjallisuusillassa puhutaan mielenterveydestä ja kritiikistä

Porvoossa 21.4. kaikille avoimen keskustelupainotteisen illan kutsuvieraita ovat kirjallisuudentutkija Katariina Kärkelä, kulttuuripsykologian dosentti Juhani Ihanus ja kriitikko Janne Löppönen. Runotarjonnasta vastaa porvoolainen nuori lupaus Aura Silventoinen. Tervetuloa kuulemaan, ajattelemaan, tutustumaan, viihtymään!

Ajankohtaiset keskustelunaiheet muun muassa kirjoittamisen tasosta ja kirjallisuuskritiikin merkityksestä ruumiillistuvat tulevana perjantaina 21.4. Porvoossa. Särön kirjallisuusillan keskustelijoiksi on kutsuttu porvoolainen kirjallisuudentutkija ja fantasiakirjailija Katariina Kärkelä, Porvoossa asuva kulttuuripsykologian dosentti ja eurooppalaisen kirjallisuusterapian uranuurtaja Juhani Ihanus sekä helsinkiläinen kriitikko Janne Löppönen. Keskustelua luotsaa Särön päätoimittaja Mark Mallon.

Ovatko runoilijat muita alttiimpia mielenterveysongelmille? Miksi taideteosten arviointi on kuolematon laji? Onko asioita, joita taiteessa ei saa sanoa tai keinoja, joita ei saa käyttää? Entä heikentävätkö moralismi ja älylaitteen käyttö ajattelun ja kirjoittamisen tasoa? – Kutsuvieraiden lisäksi myös yleisö saa mieluusti ilmaista näkemyksensä aiheista.

Lisäksi tapahtumassa esiintyy 17-vuotias porvoolainen runoilija ja Kallion ilmaisutaidon opiskelija Aura Silventoinen.

Tilaisuudessa julkistetaan Särön uusin numero Arkkitehtuuri ja mielenterveys (nro 47–48), jota on paikan päällä myynnissä tarjoushintaan.

  • Paikka: Levinin kellari, Jokikatu 2 C, Porvoo.
  • Aika: Ovet avautuvat klo 19.00. Huom: Pyydämme osallistujia saapumaan paikalle viimeistään kello 19.15, jotta esitykset eivät häiriinny. Ohjelma alkaa klo 19.30.
  • Pääsymaksu: 7 euroa (kortti, käteinen, Mobilepay). Tarjolla tervetuliaisjuoma ja pientä suolaista. Omia eväitä ja alkoholijuomia saa tuoda mukanaan (tilaisuudessa ei myydä alkoholia).
  • Ennakkoilmoittautumisia toivotaan to 20.4. mennessä: tai 041 535 6065.

Lue myös: Uuden Särön teemoina mielenterveys ja arkkitehtuuri – Porvoossa perjantaina kirjallisuusilta. Uusimaa, 18.4.2023.

Aura Silventoinen. Kuva: Päivi Marin.
Janne Löppönen.
Katariina Kärkelä.
Juhani Ihanus. Kuva: Hannimari Heino.