Mustalla kengällä peitä tuo kirkas valo

Särö-klubin Dada & Lorca -päivä Porvoossa lauantaina 21.2.2009.

**********ALKUILTA **********

klo 17-19: Dada-elokuvaa & keskustelua à la J.K. Ihalainen & Sándor Vály (Vapaa pääsy, Porvoon kansalaisopisto)

Luennoitsija runoilija J. K. Ihalainen, kommentaattori taiteilija Sándor Vály. Tzara – Schwitters – Ball (1916-1924). Dadan yli- ja alitajuntavalta arkena ja perjantaina. Läsnä myös George Antheilin ja Fernand Légerin lyhytfilmi Ballet Mechanique sekä elokuvat DADAWORKS II (03:30 min.) ja LE SIÉGE DE L’AIR (02:13 min.)

Paikka: Porvoon kansalaisopisto, Mannerheiminkatu 15. Vapaa pääsy, mutta ilmoittautuminen suotavaa, osoitteeseen saroklubi(at)gmail(piste)com. Järjestäjät: Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry ja Porvoon kansalaisopisto.

**********KLUBI-ILTA**********

klo 21.30-24.00 runoutta ja musiikkia. (Porvoon Taidetehdas, vain ilmoittautuneille, pääsymaksu 5e).

klo 21.30: Federico García Lorcan myyttinen Duende-luento (1933) ensi kertaa suomeksi. Lukijana A.W.Yrjänä.

“Runo saa taianomaisuutensa poikkeuksetta duendelta, vain duenden inspiroima runoilija voi kastaa lukijansa todellisen taiteen vihkivedellä. Tämä johtuu siitä, että duenden ollessa läsnä on helpompi ymmärtää ja varmempi tulla ymmärretyksi, on helpompi rakastaa ja varmempi tulla rakastetuksi…” (Federico García Lorca, suom. Anne Dougan).

klo 22.00: Mustalla kengällä peitä tuo kirkas valo. Lavalla J.K. Ihalainen & Sándor Vály.

Runoa ja musiikkia dadan hengessä.

Paikka: Porvoon Taidetehdas. Järjestäjä: Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry.

HUOM: Iltatilaisuuden pääsymaksu on 5 euroa*. Tilaisuuteen pitää ilmoittautua pe 20.2. klo 18 mennessä, jolloin ilmoittautuneiden nimet kerätään listaan, joka luovutetaan klubin vahtimiehelle. Siis yllättäen kaverin siivellä ei pääse sisälle! Ilmoittautumiset:  saroklubi(at)gmail(piste)com. Lisätietoa klubista saat mainitusta osoitteesta.

*Klubin jäsenillä ilmainen pääsy.

Tervetuloa nauttimaan dadan ja Lorcan kiehtovista maailmoista!