Nainen talossa: Inertia!

Dada-viikonlopusta toipuessa voimme jo valmistautua seuraavaan Porvoon Taidetehtaalla järjestettävään kulttuurikoitokseen, jonka yhtenä energeettisenä luojana on jälleen muusikko-runoilija A.W.Yrjänä:

Elena Turja & Sari Äikää-Torkkeli: INERTIA

teatteriesitys ja kuvasarja, joka perustuu CMX:n A. W. Yrjänän sanoituksiin

Porvoon Taidetehdas, Lukema-klubi, lauantai 28. helmikuuta 2009 klo 19 Liput: 8 / 6 € ovelta klo 18.30 alkaen. Ennakkovaraukset: porvoonlukema(at)gmail(piste)com.

Nainen on talossa ja jumittunut ristiriitaiseen elämäntilanteeseen. Hän on voimaton suurten valintojen edessä eikä näe elämässään mitään suuntaa, johon pyrkiä. Inertia on mielentilojen halki tapahtuva matka, joka käsittelee ihmisen tahtoa ja toiveita. Tietä muutokseen – ja itsensä ihanaan hyväksymiseen!

kuljen, vaikken liiku/ syvyys minut rauhoittaa vaik´ kysymykset huutavatkin kuorolauluaan / ne eivät muista, että ihmisellä on vain elämänsä / senkin ne tahtovat omistaa (A.W.Yrjänä: Tuulenkosija)

Inertia sai alkunsa 2008 Turjan ideoiman kuvasarjan ympärille. Naiset ovat tehneet teatteriyhteistyötä jo puolitoista vuosikymmentä ja työstäneet porvoolaistuneen Yrjänän tekstejä aikaisemminkin. Teos Odota minua takaisin esitettiin jo 2001. Inertia tarkoittaa fysiikassa kappaleiden ominaisuutta säilyttää liikkumattomuus niin kauan, kuin mitkään voimat eivät enää vaikuta niihin. Psykologiassa inertia tarkoittaa passiivisuuden ja vetäytyneisyyden tilaa, jolloin yksilö ei kykene löytämään ratkaisua ongelmalleen. Inertia on haluttomuutta, toimettomuutta ja vastahakoisuutta. Kuvasarjassa ja esityksessä kerrotaan tarina tällaisesta inertiasta – kertomuksen päähenkilö on nainen talossa.

Esityksen jälkeen on tilaisuus, jossa yleisö voi keskustella ja kysyä esityksestä, mukana ovat tekijät ja Yrjänä. Lämpimästi tervetuloa ainutkertaiseen esitykseen!

Loimaan teatterin Turja ja Äikää-Torkkeli esittävät Inertian Porvoossa vain kerran.

Äänimaailma: Raimo Laurila

Lisätiedot ja tekijöiden haastattelut: Kikke Heikkinen kikke(at)lilith(piste)fi +358 40 763 1070