Pitkään odotettu uutuus: postimaksun poistuminen!

Kesäkuussa ilmestyvässä Särön teemanumerossa siirrytään kohti valoa ja vapautta. Numeron aiheina ovat matkustaminen, paikkasidonnaisuus ja luonto. Syksyllä 2022 ilmestyvän tuplanumeron sisällöksi ovat muodostumassa arkkitehtuuri, tilan ja psyyken suhde ja kirjallisuusterapia. Kevään 2023 teema on avoin. Syksyn 2023 numero vie Särön lukijoita Slovakiaan.

Verkkosivujen uudistumisen myötä Särö alkaa julkaista Euroopan eri maiden kulttuurilehtien suomennettua journalistista sisältöä. Särön katse kohdistuu kesästä alkaen ensin Latviaan, Liettuaan, Slovakiaan, Venäjään ja Portugaliin. Sisältö painottuu ihmisen sisäisten ja ihmisten välisten ilmiöiden tarkasteluun. Luvassa siis vieraiden maiden aivoituksista kumpuavaa kulttuurikritiikkiä, taidejournalismia ja politiikkaakin – mutta koska maailma, kuten Särökin, on arvaamaton, ainoa varma journalistinen suunta on se, että poliittinen korrektius ei suuntaamme määrää. Älykäs ja kumartelematon kulttuurijournalismi valottukoon liettualaisen Literatūra ir menas -kulttuurilehden päätoimittaja Gytis Norvilasin Särölle kirjoittamassa esseessä Kulttuurilehdet vastarinnan muotona. Särö Global kiittää Taiteen edistämiskeskusta saamastaan taloudellisesta tuesta.

Mitä muuta uutta? Särön verkkokauppa ei laskuta ostoksista enää postimaksua (alk. 13.5.). Täten pienenkin hankinnan tekeminen on silkkaa iloa ja säästöä!  

Vielä asia kollegiaalisille kulttuuriyhteisöille: Särö etsii Helsingistä uutta toimipistettä. Nykyinen toimisto Nilsiänkadulla alkaa yhdistyksen lonkeroiden lisääntyessä ja kasvaessa käydä ahtaaksi. Löytyykö kulttuurilehteä tai vaikka pienkustantamoa, jolle Särö kelpaisi kanssa-asujaksi? Etsimme Kalliosta, Vallilasta, Hakaniemestä tai vaikka Pasilasta taikka Töölöstä noin sadan neliön tilaa, jonka jakaisi kanssatoimijan kanssa. Toiveena olisi, että toimistotilan yhteydessä olisi yhteisvuokralaisen kanssa vuoroittain käytössä oleva “tapahtumatila”, jossa voisi järjestää pieniä runoiltamia tai koulutustilaisuuksia. Särö ottaa vastaan vinkkejä suuremmastakin, useamman yhteistyötoimijan kanssa jaettavasta tilasta. Myös tila, jonka yhdistys voisi vuokrata vain itselleen, kiinnostaa. Oma tai melkein oma keittiö sekä wc, jossa valo toimii, on säröläisille tärkeää. Vinkit tänne:  tai puh. 041 5356065.

Särö toivottaa ystävilleen kaunista kesän orastusta!