RHENIUM – runoja Aregemiasta ja musiikkimaisemaa

Aregemia herää eloon

Porvoon Paahtimossa
perjantaina 11.3.2011 klo 20 alkaen
esiintymässä

RHENIUM
Mark Mallon & Viljami Mehto & Erik Lindroth
– Runoja Aregemiasta & musiikkimaisemaa

Mark Mallon lukee runoja teoksesta Aregemia, Viljami Mehto ja Erik Lindroth luovat äänimaisemaa improvisaatiometodilla

Pääsylippu 8 euroa, sisältää drinkin

Aregemia (Aregemian liitto) on saarivaltakunta Atlantissa, Norjanmerellä. Aregemialaisten keskuudessa esiintyy aregemiantaudiksi kutsuttua sairautta, jonka oireita ovat mm. epilepsiakohtausten kaltaiset tiedottomuustilat ja mielenterveyshäiriöt. Taudin yhdeksi syyksi epäillään maaperän reniumia, joka syrjäyttää viljelykasveissa ihmisen elimistölle välttämättömän molybdeeni-alkuaineen. Molybdeenin vajaus heikentää hermosynapsien toimintaa. Molybdeenin puutteen ja reniumin liikasaannin yhteisvaikutuksesta ei ole tietoa.

Mark Mallon, Berliinissä ja Porvossa asuva saksalais-suomalainen runoilija, jonka runoteos Aregemia ilmestyi keväällä 2010. Mallon toimii myös kirjallisuuslehti Särön päätoimittajana sekä Berliinissä Särön taiteilijaresidenssin talonmiehenä. Aregemiasta sanottua:

Arkipäiväisten puitteiden ylle on asettunut määrittelemätön uhka, kuin enne tulevista onnettomuuksista ja tragedioista, mikä lataa runojen realismiin myös ahdistusta, ehkä häivähdyksen Kafkaa tai Peter Handkea.

(Claes Andersson, HBL)

Viljami Mehto, porvoolainen muusikko, on toiminut pianistina Porvoon Teatterissa lukuisissa näytelmissä sekä useissa rock-yhtyeissä. Tehnyt erilaisia taiteellisia, myös vihastusta herättäviä tempauksia, kuten “Kirjastomusiikkia” Porvoon kirjastossa sekä lukenut ääneen C. Bukowskin novellia “Raiskaus, raiskaus”, yhtyeen improvisoidessa musiikin tarinaan. Hän on myös Full Impro -musiikkiklubin vetäjä ja vakituinen soittaja.

Erik Lindroth, porvoolainen kitaramuusikko, on tunnettu korvia hivelevistä kitarasoundeistaan sekä äärimmäisen omaperäisestä soittotyylistään. Myös basson soitto on hallussa, eikä kellään ole niin matalille taajuuksille ulottuvaa bassosoundia, kuin kyseisellä herralla Landscape Generator -yhtyeessä. Lindrothilla ja Mehtolla on yhteinen, uutta loop-musiikkia soittava yhtye nimeltä Loop Repeat.