Säröllä vilkas tapahtumasyksy

Syyskuun 9. päivän open mic -ilta Porvoossa käynnistää syksyn tapahtumasarjan. Lokakuussa siirrymme Kotkan ravintola Kairoon, jossa lavarunouden ohella on tarjolla pienkustantajien kirjauutuuksia. Joulukuussa Särö Open Mic palaa Porvooseen.

Tulevana lauantaina palataan kesätauon jälkeen lavarunouden tunnelmiin. Porvoon Aatos Cafessa lauantaina 9.9. pidettävässä Särö Open Micissä esiintyy Helsingissä asuva Anja Erämaja. Hänen runonsa kertovat timanteista, mustikoista ja naapurin roskista, yhteenkuulumisesta ja irtiotoista, siitä miten kieli yllättää ja lähtee suusta. Erämajan jälkeen lava on vapaa kaikille, jotka haluavat esittää runojaan tai muita luovia tekstejään yleisölle korkeintaan viiden minuutin ajan. Tilaisuuden juontaa helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, DJ ja kulttuurituottaja Harri Hertell.

Lauantaina 14.10. runoilta pidetään poikkeuksellisesti Kotkassa, legendaarisessa ravintola Kairossa, aivan sataman tuntumassa. Illan alkupuolella kuulemme muutamia kutsuvieraita, joista tähän mennessä ovat varmistuneet haminalainen Maiju Pohjola ja porvoolainen Saila Hakaniemi. Noin tunnin kestoinen open mic -osuus pidetään illan jälkipuoliskolla. Pienkustantamoilla on mahdollisuus tulla myymään tilaisuuteen kirjojaan 30 euron osallistumismaksulla; tähän mennessä mukaan ovat ilmoittautuneet Aviador ja Enostone. Runoillan juontajina toimivat kotkalainen runoilija, toimittaja Ville Vanhala sekä Harri Hertell.

Kotkaan järjestetään edullinen, edestakainen bussikuljetus Porvoosta. Jatkoyhteydet Helsinkiin lähtevät Porvoon linja-autoasemalta normaaliin tapaan tunnin välein. Toivomme sekä helsinkiläisten, porvoolaisten että kotkalaisten elävän runouden ystävien saapuvan paikalle runsain joukoin!

Syksyn näillä näkymin viimeinen open mic -klubi valaisee pimeintä vuodenaikaa lauantaina 9. joulukuuta. Tilaisuuden kutsuvieras ei ole vielä varmistunut, mutta muilta osin illan kulku on selvä: lava on vapaa, yleisö on kannustava, tunnelma lämmin ja juontaja Harri Hertell.

Jos haluat tulla esiintymään johonkin edellä mainituista open mic -tilaisuuksista, lähetä ennakkoon sähköpostia Harri Hertellille osoitteeseen harri.hertell(at)gmail.com otsikolla Särö Open Mic, ja kerro samalla esiintyjänimesi. Voit ilmoittautua lavalle myös paikan päällä, jos esiintymisvuoroja on illalla vielä jäljellä. Huomaa, että Kotkan open mic -osuuteen mahtuu kaikkiaan vähemmän esiintyjiä kuin Porvoon tilaisuuksiin.

Kaikki tilaisuudet ovat ikärajattomia, ja niihin on vapaa pääsy. Paikan päällä on mahdollista maksaa vapaaehtoinen pääsymaksu. Kunkin runoillan puolivälissä pidetään väliaika. Tapahtumia tukevat Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Lämpimästi tervetuloa!

Tulevat ja menneet tapahtumat löytyvät Särön Tapahtumat-sivulta. Parhaiten pysyt perillä Särön ajankohtaisista asioista tilaamalla uutiskirjeemme.

Syksyn tapahtumien tiedot:

  • Särö Open Mic la 9.9.2023 klo 19.00–21.00, Aatos Cafe/Vanha 123, Kaivokatu 37 B, Porvoo
  • Särö Open Mic la 14.10.2023 klo 19.00–21.30, Ravintola Kairo, Satamakatu 7, Kotka
  • Särö Open Mic la 9.12.2023 klo 19.00–21.00, Aatos Cafe/Vanha 123, Kaivokatu 37 B, Porvoo