Valtio jeesasi Säröä

Särön hallituksen nimetön jäsen, Markin blogisijainen:

Synkän, pimeän, ahdistavan ja sanoinko jo pimeän syksyn jälkeen koetti helmikuu, ja sitten Valtio ilmoitti Särölle, että se työntää siihen neljä tonnia! Eikä mikä tahansa Valtion tyrkkyosasto, vaan valtion kirjallisuustoimikunta! Joten te avustajat, jotka vielä jokin aika sitten luulitte, että teille maksetaan avustajanpalkkiot: nyt ne todellakin maksetaan! Ja ehkä voisi taas harkita Särön vakkariporukalle, ainakin päätoimittajalle pientä palkkaa, se kun oli katkolla lokakuun jälkeen. Silloin se oli 150 euroa kuukaudessa, mikä on sille mielestäni just sopiva korvaus, koska työn luontaisetuun kuuluu esim. sosiaalinen verkosto.

Eräänä iltana näin sen päätoimittajan (Markin) Alkon kassalla juuri ennen sulkemisaikaa, ja eikös se siinä yrittänyt maksaa brittiläistä ale-tyyppistä snobiolutpulloaan pullonpalautuskuiteilla ja kymmenen markan (siis markan) setelillä, jonka se oli varmaan kaivanut jostain vuokra-asuntonsa pimeän “vintin” perukoilt. Eipä enää markka kelvannut, mikä taisi olla aina niin aikatauluja noudattavalle Markille aikamoinen shokki.

No onnesi paikalle osui joku “Nunnukka”, joka tietenkin oli Markin tuttu, ja jeesasi tälle puuttuvat euron kolikot. Etteikö muka ole sosiaalisista suhteista hyötyä! Ja kuinkas N:lle kävikään: sille ei myyty. Joten molemmat voittivat!

Kiitos teille veronmaksat, pelastitte Särön kevään.