Kirjailijaliitto myönsi vuoden 2024 Suunta-palkinnon Särölle

Tunnustus annetaan vuosittain henkilölle tai toimijalle, joka on erityisellä tavalla edistänyt kirjallisuutta ja kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan. Kiitosta sai erityisesti Särö Open Mic -runoklubi.

Suunta on selvillä: eteenpäin. Suomen Kirjailijaliiton myöntämä palkinto kannustaa Säröä jatkamaan valitsemallaan tiellä ja etsimään yhä uusia valkoisia alueita maamme henkiseltä kartalta.

”Kun perinteinen kulttuuriosaaminen heikentyy liiketoiminnan ja valtion puolella, on tärkeää, että kulttuurityöläiset ottavat kulttuurisen tyhjiön haltuunsa. Särö tekee sen vivahteikkaasti mutta kokonaisvaltaisesti, innokkaasti mutta vakaasti ja samaan aikaan niin tuoreella tavalla kuin historiankin muistaen”, sanoo Kirjailijaliiton puheenjohtaja Ville Hytönen palkintotiedotteessa.

Kirjailijaliiton mukaan Särö on elävöittänyt merkittävällä tavalla runokulttuuria etenkin Särö Open Mic -tapahtumillaan Porvoossa ja Kotkassa.

”Tapahtuman kannustava ilmapiiri varmistaa sen, että lavalle on turvallista nousta myös ensikertalaisena. Särö Open Micin yleisö on yhdistänyt eri sukupolvia runouden ja itseilmaisun kautta. Tapahtuma kokoaa yhteen runoilijoita ja yleisöä myös eri puolilta Suomea”, tiedotteessa mainitaan.

Suunta-palkinnon suuruus on 1 000 euroa ja kompassi. Palkinto jaettiin Särölle Kirjailijayhdistyksien Talvipäivillä, jotka järjestettiin tällä kertaa Jyväskylässä.

Särön koko yhteisö kiittää Kirjailijaliittoa vuoden 2024 Suunta-palkinnosta lämpimästi!