Kolmen säröläiskirjailijan kutsu Helsinkiin ja Dubrovnikiin

Kolme säröläistä julkaisee näinä viikkoina kirjoja, minkä kunniaksi Särö kutsuu blogin lukijat ensi torstaiksi (18.3.) triplajulkkareihin Helsinkiin ravintola Dubrovnikiin. Dubrovnik sijaitsee Eerikinkadulla Corona-baarin alakerrassa. Tulethan! Etukäteisilmoittautuminen on suotavaa osoitteeseen mark.mallon(at)gmail.com. Jos et muuten usko, niin tässä on virallinen kutsu:

Tervetuloa ravintola Dubrovnikiin torstaina 18. maaliskuuta juhlimaan Markku Aallon toisen runokokoelman, Mark Mallonin esikoisrunokokoelman sekä Tiina Raevaaran novellikokoelman julkaisua. Luvassa runoa ja proosaa ääneen lausuttuna, hieman musiikkia, paljon puheensorinaa ja yhdessäoloa. Tilaisuus alkaa klo 20.00. Kirjailijoita haastattelee runoilija-toimittaja Tuukka Hämäläinen. Musiikista vastaa muusikko-dj Viljami Mehto.

Ravintola Dubrovnik, Eerikinkatu 11, Helsinki. 18.3. klo 20 alkaen. Vastauspyyntö, vapaa pääsy.

Markku Aalto (s. 1970) on helsinkiläinen runoilija ja kustannustoimittaja. Hänen runokokoelmansa Reilummin blingiä viimeiseen hymyyn (Idiootti) on oudolla tavalla samanaikaisesti synkkä ja hauska teos. Aallon visiossa elämä on totta kuin tositelevisio ja sitä esitetään yhtä lailla itselle kuin toisille. Kenenkään ei tarvitse uskoa mihinkään, riittää, että uskotaan toisten uskovan: näytelmä jatkuu, näyttämö pysyy pystyssä, kulisseista ei löydä ulos. Aallon ensimmäinen teos oli runokokoelma Hajoamisen syyt (2009).

Mark Mallon (s. 1967) on porvoolainen runoilija ja kirjallisuus- ja kulttuurilehti Särön päätoimittaja. Hänen esikoisrunokokoelmansa Aregemia (Tammi) vie lukijan outoon ja kiehtovaan, aivan omanlaiseensa maailmaan. Aregemia on joko todellinen tai kuvittellinen paikka, jossain lähellä mutta samalla kaukana, tässä ajassa tai tulevaisuudessa. Sen maailmassa tapahtuu erikoisia asioita, lapset työskentelevät tehtaissa ja ihmisiä katoaa maanalaisiin labyrentteihin. Ruosteinen rata tuo elannon mutta myös omasta maastaan taistelevat sotilaat.

Tiina Raevaara (s. 1979) on sipoolainen kirjailija. Neljäntoista novellin kokoelma En tunne sinua vierelläni (Teos) on kiehtova, pelottava ja kaunis kirja. Raevaara asettaa valokeilaan ihmismielen ja sen realiteetteja hajottavat voimat. Vierauden ja ikävän tunteet yhdistyvät nerokkaasti kuulaaseen kieleen ja erilaisiin kertojiin, joista kukin haluaa tavoittaa itsensä tai vierellään olleen toisen ennen kuin on liian myöhäistä. Raevaaran esikoisteos oli romaani Eräänä päivänä tyhjä taivas (2008).