Kotkan Särö-klubi lauantaina 14.10.2023

Legendaarisessa satamaravintola Kairossa kuullaan tulevana viikonloppuna useita ajankohtaisia runoilijoita. Lisäksi open mic -lava on vapaa kaikille halukkaille lavarunoilijoille. Tilaisuuteen on edestakainen bussikuljetus Porvoosta.

Aika: lauantai 14.10.2023 klo 19.00–21.30.
Paikka: Ravintola Kairo, Satamakatu 7, Kotka.
Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen pääsymaksu (käteinen, MobilePay).

Tervetuloa Kotkaan läheltä ja kaukaa! Esiintyjämme ovat Saila Hakaniemi (Porvoo), Harri Hertell (Helsinki), Mika Kempas (Kotka), Kirsi-Marja Moberg (Espoo), Maiju Pohjola (Hamina) sekä Ville Vanhala (Pyhtää).

Heidän jälkeensä on vuorossa noin tunnin mittainen open mic -osuus, jossa kaikki halukkaat voivat halutessaan esittää runojaan viiden minuutin ajan. Ennakkoilmoittautuminen open mic -lavalle tapahtuu lähettämällä sähköpostia otsikolla “Kotkan Särö-klubi” osoitteeseen .

Tilaisuuden juontajina toimivat Harri Hertell ja Ville Vanhala.

Kotkan Särö-klubille on järjestetty edestakainen bussikuljetus Porvoosta. Liput bussikuljetukseen (10 €) ovat myynnissä Särön verkkokaupassa.

Lisäksi kustantamot Aviador ja Enostone myyvät paikan päällä syksyn uutuusteoksiaan.

Kotkan Särö-klubi on osa Uuden Itämaan Kulttuurifoorumi -tapahtumasarjaa. Ellet jo tiennyt, Särö on omavaltaisesti nimennyt Uudenmaan historiallisen maakunnan itäisen, Itä-Helsingistä Suomen itärajalle ulottuvan alueen Uudeksi Itämaaksi. Alueella on vuodesta 2022 alkaen järjestetty kulttuuritapahtumia, joissa yleisö ja taiteilijat pääsevät kasvokkaiseen yhteyteen taiteen ja keskustelun keinoin. Tapahtumasarja toteutetaan yhteistyössä muiden itäisen Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella toimivien kulttuuriyhteisöjen kanssa. Foorumin tarkoituksena on taiteen ja yhteiskunnallisen keskustelun keinoin saattaa yhteen toisistaan poikkeavia näkemyksiä ja edistää taiteen, erityisesti elävän kirjallisen kulttuurin saavutettavuutta.

Tapahtumaa tukevat Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahasto sekä Taiteen edistämiskeskus.

Esiintyjät:

Saila Hakaniemi on Porvoossa asuva lavarunoilija, joka on loputtoman kiinnostunut ihmismielestä ja kielestä. Hän viihtyy sekä runo- että tanssilavoilla ja haaveilee pitkästä kirjoitusvapaasta, vaikka rakastaakin työtään lukion kieltenopettajana. Niin pedagogina kuin kirjoittajanakin Hakaniemi kiinnittää paljon huomiota kielen merkitykseen ja valtaan, ja pyrkii sen kautta purkamaan syrjiviä rakenteita.

Harri Hertell on helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, DJ ja kulttuurituottaja (AMK). Hertell on kirjoittanut seitsemän runoteosta, joista tuorein Tiedän sen olevan rakkautta (Enostone) julkaistiin keväällä 2022. Vuonna 2021 Hertellille myönnettiin Uudenmaan taidepalkinto.

Mika Kempas on runoilija ja tietokirjailija. Kaiadas (Kustantamo etc., 2023) on Kempaksen toinen kaunokirjallinen teos. Runollinen rikoskertomus Musta Kotka (Kustantamo etc.) julkaistiin vuonna 2022.

Kirsi-Marja Moberg on savolaissyntyinen kuvataiteilija, runoilija ja lavarunoaktiivi Espoosta. Hän on kiinnostunut monitaiteisista projekteista ja viime vuosina erityisesti videorunoudesta. Mobergin viimeisin runovideoteos Tuntematon sai ensi-illan syyskuun alussa Voima-lehdessä. Moberg on toiminut aiemmin Helsinki Poetry Connection ry:n puheenjohtajana. Särö-klubilla hän esittää runoja muun muassa esikoisrunokokoelmastaan Kaksoissisäinen (Basam Books, 2022), jota voi myös ostaa illan aikana.

Maiju Pohjola on haminalainen runoilija ja äidinkielenopettaja. Hänen uusin runokokoelmansa Ettei yötä enää (Aviador, 2022) käsittelee synnyttämisen hämärää ja intensiivisen äitiyden pimeää. Aiemmin häneltä on ilmestynyt runokokoelma Lautuma (Aviador, 2020).

Ville Vanhala on pyhtääläinen kirjailija ja toimittaja, joka on julkaissut kahdeksan teosta. Hän esittää runoja viimeisimmästä kokoelmastaan Pikku-Politska pesee jalkansa suihkulähteessä (Aviador, 2021).