Ognosian julkistamistilaisuudessa haastateltavana Tapani Kärkkäinen

Nobel-palkitun Olga Tokarczukin essee Ognosia on juuri ilmestynyt suomeksi. Tervetuloa 37-sivuisen kirjasen julkistamistilaisuuteen Särön uusiin, sympaattisiin tiloihin Kallioon lauantaina 28.10.!

Tule juhlistamaan Olga Tokarczukin Ognosian suomennoksen julkaisua Särön uusiin tiloihin Kallioon lauantaina 28.10. klo 19 alkaen. Säröttären kustantama 37-sivuinen esseekirjanen sekä Tokarczukin novellikokoelma Rumpujen kaupunki (2023, Särötär) ovat myynnissä paikan päällä järkihintaan.

Esseen suomentaja Tapani Kärkkäinen kertoo tilaisuudessa suomennosprosessistaan ja puolalaisesta kirjallisuudesta: Miksi Ognosian viesti on tärkeä juuri nyt? Mitä annettavaa puolalaisella kirjallisuudella on suomalaiselle kulttuurille? Kärkkäistä haastattelee Särön päätoimittaja, kustantaja Mark Mallon.

Mistä Ognosiassa on kyse? Ranskalainen astronomi Camille Flammarion julkaisi vuonna 1888 kirjassaan tuntemattoman tekijän puupiirroksen, jossa vaeltaja on päässyt maailman rajalle, pistänyt päänsä taivaanpallon läpi ja hämmästelee kosmoksen järjestystä ja harmoniaa. Olga Tokarczukin mukaan salaperäinen piirros on oivallinen metafora hetkestä, jossa me kaikki juuri nyt olemme: Maailma tuntuu ensi kertaa ihmiskunnan historiassa rajalliselta, jopa banaalilta. Se mahtuu nykyään älykelloihin ja kalentereihin. Kaikki paikat ovat saavutettavissa kolmen vuorokauden sisällä, tavarat ja ajattelutavat ovat yhtenäistymässä kaikkialla. Kuinka pääsisimme pieneksi käyneessä maailmassa taas mysteerin äärelle, astuisimme ulos kuplistamme ja näkisimme ihmeellisen kokonaisuuden lukemattomien yksityiskohtien takana?

Julkistamistilaisuuden yhteydessä voit tutustua Särön Välitilaan. Intiimi ja kodikas tapahtuma-, kokous- ja myyntitila (Helsinginkatu 17 B, Helsinki) on jatkossa mahdollista vuokrata illaksi tai viikonlopuksi esimerkiksi kirjanjulkistamistilaisuuksia, kokouksia, haastatteluja tai pop-up-myyntiä varten.

Aika: lauantai 28.10.2023 klo 19.00–22.00.

Paikka: Välitila, Helsinginkatu 17 B, Helsinki. Sisäänkäynti suoraan kadulta.

Vapaa pääsy.