Oder-residenssin vuoden 2023 jaksot haettavissa

Frankfurt an der Oder kutsuu kirjailijoita ja taiteilijoita! Kiinnostaisiko sinua siirtää työpisteesi kahden viikon ajaksi Saksan itäreunalle, Puolan viereen? Särön Oder-residenssi tarjoaa rauhallisen työtilan satavuotiaan talon ylimmässä kerroksessa.

Residenssiasunnosta on näköala Oder-rajajoelle ja kauas itään. Työskentelysi lomassa voit piipahtaa lounastauolle residenssin vieressä sijaitsevaan työmaaruokalaan, ja päivällisen voit nauttia edullisesti joen toisella puolella Slubicessa. Iltaoluen tai yömojiton voit juoda Havanna-musiikkibaarissa ystävällisen kuubalaisen isännän kanssa turinoiden. Teatteri, konserttisali ja ruokakauppa löytyvät kivenheiton päästä.

Jos haluat imeä itseesi suurkaupungin humua, pääset Frankfurt an der Oderista junalla tunnissa Berliiniin.

Kahden makuuhuoneen residenssi sopii hyvin esimerkiksi kahden hengen työtiimille tai pariskunnalle, jolla on mahdollisesti kaveri mukana. Jos tulet itseksesi, voit hakea myös yhden hengen huonetta.

Maksullinen residenssi on tarkoitettu kirjallisen, journalistisen ja tieteellisen työn ammattilaisille. Hakijoista etusijalla ovat Särö ry:n jäsenten lisäksi yhteistyöjärjestöjen jäsenet. Myös kuvaiteilijat ja muusikot ovat tervetulleita – hajua ja ääniä tuottavaan työhön voi vuokrata työtiloja erikseen samasta korttelista. Residenssi ei valitettavasti sovi liikuntarajoitteisille. Haku on jatkuva, ja hakijat valitaan hakujärjestyksessä.

Residenssimatkoja varten on mahdollista hakea mm. Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen kulttuurirahaston liikkuvuustukea. Monet vieraat ovat saapuneet Oder-residenssiin lentämisen sijaan maa- ja meriteitse, ja annamme tarvittaessa vinkkejä julkisen liikenteen reittivaihtoehdoista.

Oder-residenssin vapaat ajat ja hinnat löytyvät täältä.