Tero Liukkonen Särön open mic -illassa Porvoossa

Syksyn toinen kaikille avoin runoklubi pidetään 19.11. Esiintymispakkoa ei ole, vaan paikalle voi tulla myös vain kuuntelemaan ja katsomaan.

Omien tekstien julkaiseminen sosiaalisen median kanavilla on yksi tapa etsiä yhteyttä yleisöön ja saada tukea kirjalliseen harrastukseen, mutta verkkojulkaisusta jää puuttumaan ainakin yksi olennainen taso: fyysinen läsnäolo. Uusimaa kannustaa pöytälaatikkorunoilijoita uskaltautumaan yleisön eteen tulevana lauantaina, ja tähän kehotukseen yhtyvät myös Särön taustavoimat.

Särön Open Mic -illat sikisivät alun perin ajatuksesta saattaa yhteen kirjallisuudesta ja runoudesta kiinnostuneita ihmisiä matalalla kynnyksellä, ilman hierarkioita. Olemme saaneet kuluneina vuosina nauttia etätapahtumista ja erilaisista näyttöruuduista jo riittävästi – nyt on kasvokkaisten elämyksien aika.

“Runeberg-palkittua runoilijaa, runouden opettajaa Risto Ahtia siteeraten: runous on suorinta mahdollista puhetta ihmiseltä ihmiselle. Lavarunoudessa eivät houkuttele esiintyjien aiemmat ansiot vaan esiintymistilanteen synnyttämä läsnäolon tunne. Esityksen ilo, suru, tulkinta todellisuudesta ovat sellaisinaan, niine taajuuksineen koettavissa vain nyt ja tässä”, Uusimaa kirjoittaa.

Illan kutsuvieras on porvoolainen kirjailija, toimittaja ja runoilija Tero Liukkonen, jonka uusissa runoissa paikallisuus ja yksityinen kokemus kytkeytyvät mytologiaan ja globaalien keskinäisriippuvuuksien todellisuuteen.

Open mic -illan juontaa tuttuun tapaan helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, DJ ja kulttuurituottaja (AMK) Harri Hertell. Jos haluat esiintyä, ilmoita siitä Hertellille etukäteen sähköpostitse (). Runolavalle voi nousta myös ilman ennakkoilmoittautumista, mikäli noin viisiminuuttisia vuoroja on illalla vielä jäljellä.

Aika ja paikka: la 19.11.2022 klo 19–22, Aatos Cafén kulttuuritila Vanha123 (Kaivokatu 37 B). Vapaa pääsy.