Särön Välitila täynnä tapahtumia viikonloppuna 17.–18.5.2024

Perjantain keskustelutilaisuudessa Kirsi-Marja Moberg ja Mark Mallon luotsaavat keskustelua runouden ja mielenterveyden suhteesta. Lauantaina pienkustantajat tuovat kiinnostavimmat teoksensa myyntiin koko päiväksi. Tapahtumat kuuluvat Kallio kukkii -festivaalin ohjelmaan. Tervetuloa!

Kuvataiteilija, runoilija Kirsi-Marja Moberg ja Särön päätoimittaja, runoilija Mark Mallon keskustelevat runouden ja mielenterveyden suhteesta Välitilassa (Helsinginkatu 17 B) perjantaina 17.5. klo 17–18.

Mitä tapahtuu mielessä, kun traumat muuntuvat taiteeksi? Missä kulkee taideterapian ja taiteen raja? Voiko psykoottisuudesta olla hyötyä taiteellisten ratkaisujen löytämisessä? Yleisön toivotaan osallistuvan keskusteluun.

Kirsi-Marja Moberg käsittelee runoissaan usein surua, traumoja ja identiteettiä. Moberg on työskennellyt useissa kulttuuria ja mielenterveyden edistämistä yhdistävissä projekteissa MIELI Suomen Mielenterveys ry:ssä ja toimii myös Mielenterveyden ensiapu -kouluttajana. Mark Mallonin uudessa runokokoelmassa Antiplan (Enostone, 2023) surrealistiset runot vuorottelevat Mallonin kovia kokeneen, mielenterveydeltään horjuneen Gertrud-isoäidin päiväkirja- ja muistelmaotteiden kanssa.

Päivän aikana on myös mahdollisuus tutustua Särön ja Säröttären toimintaan. Välitilan ovet ovat auki klo 12 alkaen.

Lauantai 18.5. puolestaan kuluu pienkustantajien pop up -kirjamyyjäisten merkeissä klo 10–18.

Pienkustantajat Aporia, Impromptu, Kairaamo, Mediterraneus, Moebius, Punainen silakka ja Särötär esittelevät uutuusteoksiaan Välitilassa ja sään salliessa myös kadulla klo 10–18. Tervetuloa tekemään laadukkaita kirjalöytöjä!

Molemmat tilaisuudet järjestetään osana vuosittaisen Kallio kukkii -kulttuurifestivaalin ohjelmaa.