Tragikoominen kirjailijakuvaus virkistää

Särön runousvastaavana jo vuosia toiminut Markku Aalto satirisoi suomalaista kirjallisuusmaailmaa kolmannessa romaanissaan. ”Häpeämättömässä epäajanmukaisuudessaan yllättävän raikas”, teosta luonnehditaan Helsingin Sanomien arviossa.

Tammen tietokirjallisuuden kustantajana työskentelevä Markku Aalto on aiemmin julkaissut kaksi romaania ja useita runokokoelmia. Sastamalalainen pienkustantamo Warelia on vastikään julkaissut Aallon kolmannen romaanin Turvallinen katastrofi, joka on kustantamon sanoin ”kahden kirjailijan kehityskertomus, yhtä aikaa todenmakuinen ja hersyvän tragikoominen”.

Jani Saxell kirjoittaa Helsingin Sanomien arviossaan: ”Kirjallisuusmaailman starojen, väliinputoajien ja sitkeiden sinnittelijöiden bongailussa on oma hupinsa. Tunnistettavia henkilöitä Aalto kohtelee silti melko lempeästi. Reippaampi tykitys kohdistuu alan nykytrendeihin, kuten kustantamojuhlien glittermekkojen ja kampausten varustelukilpailuun, some-vetoiseen poseerauskulttuuriin ja yleiseen nuoruuden ja uutuuden palvontaan.”

”Kirja tuntuu tässä ajassa uhkarohkealta nyökkäykseltä Hannu Salaman ja kumppanien avainromaanien ja taiteilijaromaanien suuntaan.”

Toivotamme runousvastaavamme romaanille menestystä ja pitkää ikää!

Markku Aalto: Turvallinen katastrofi. Warelia, 2023. 193 sivua. Romaani.