Huhtikuun alkupuolella ilmestyvän numeron teemoja ovat mielenterveys ja arkkitehtuuri. Lehti on ennakkomyynnissä Särön verkkokaupassa. Kansikuvana on tamperelaisen, arkkitehdin koulutuksen saaneen kuvataiteilijan Henrietta Lehtosen kollaasi Shadow (2022).
Brutalismi, tuo rakennussuuntauksista karuin, on noussut yllättäen nostalgikkojen suosioon. Herman Raivion essee ja Veikko Somerpuron valokuvat johdattavat lukijan brutalismin kauneuteen, historiaan ja sen ihailun syihin.
Betonin lisäksi lehden sivuilla on ilmaa ja valoa. Särössä debytoivat kaksi nuorta runoilijaa: Aura Silventoinen ja Rauha Talonen. Heidän lisäkseen esittelyssä on 60 vuotta täyttänyt Risto Köykkä. Julkisuutta sittemmin vältellyt Köykkä oli 1990-luvulla Turun runokentän kirkkaimpia kynäilijöitä.
Kulttuuripsykologian dosentti ja eurooppalaisen kirjallisuusterapian uranuurtaja Juhani Ihanus pohtii esseessään lääketieteen ja taiteen näkökulmista, miksi runoilijat kärsivät mielenterveysongelmista muita taiteilijoita useammin. Kirjallisuudentutkija Katariina Kärkelä syventyy Eeva-Liisa Mannerin pienoisromaanin Tyttö taivaan laiturilla (1951) päähenkilön sielunelämään kysyen, ovatko pienen tytön erikoiset visiot selitettävissä paremmin horjuvalla mielenterveydellä, sopeutumattomuudella vai sadun elementeillä – ja onko poikkeava käsitys todellisuudesta kuitenkaan kriisi?
Vielä iloinen uutinen: kirjallisuuskritiikki ei ole, edelleenkään, kuollut. Mukana on seitsemän kattavaa kritiikkiä ajankohtaisista kauno- ja tietokirjoista.